Preoţii germani sfidează Vaticanul. 100 de biserici din Germania oferă binecuvântări cuplurilor de acelaşi sex

  • Preoţii din aproximativ 100 de biserici catolice din Germania oferă binecuvântări cuplurilor de acelaşi sex, începând de luni.
  • Mişcarea Love Wins a apărut după ce Biserica Catolică a spus în martie că Dumnezeu „nu poate binecuvânta păcatul”.
1516 afișări
Imaginea articolului Preoţii germani sfidează Vaticanul. 100 de biserici din Germania oferă binecuvântări cuplurilor de acelaşi sex

Preoţii germani sfidează Vaticanul. 100 de biserici din Germania oferă binecuvântări cuplurilor de acelaşi sex

„Cuplurile ar trebui să primească binecuvântarea pe care Dumnezeu vrea să le-o dea - fără niciun secret”, a scris grupul. 

Papa Francisc a spus anterior că şi cuplurilor de acelaşi sex li se permite să aibă „uniuni civile”. Cu toate acestea, el a aprobat şi poziţia Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei conform căreia Biserica Catolică nu are puterea de a binecuvânta uniunile homosexuale, potrivit BBC.

În Biserica Catolică, o binecuvântare este dată de un preot sau de un alt slujitor în numele Bisericii.

Răspunsul Vaticanului nu a fost „destinat să fie o formă de discriminare nedreaptă, ci mai degrabă un memento al adevărului ritual liturgic”, a spus atunci Papa.

Love Wins a descris decizia Bisericii de a refuza binecuvântările cuplurilor de acelaşi sex ca „o palmă pentru oamenii din întreaga lume”.

Mişcarea a creat o hartă care arată toate bisericile care oferă binecuvântările în zilele următoare.
 
Mii de preoţi germani şi angajaţi ai bisericii au semnat, de asemenea, o petiţie prin care solicită Bisericii să extindă binecuvântările cuplurilor de acelaşi sex, în timp ce unele parohii au afişat şi steaguri curcubeu în afara bisericilor.
 
Biserica Catolică din Germania este mai liberală şi mai bogată decât multe alte ţări, iar acceptarea din ce în ce mai vocală a cuplurilor gay va fi greu de ignorat de Vatican, spune Damien McGuinness de la BBC Berlin.
 
Căsătoria între persoane de acelaşi sex este legală în Germania din 2017 şi ţara a interzis aşa-numita „terapie de conversie homosexuală” pentru persoanele sub 18 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici