Preşedintele a semnat decretul de pensionare a judecătoarei Simona Iordănescu cercetată disciplinar

Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de pensionare a judecătoarei Simona Iordănescu de la Tribunalul Bucureşti, cercetată disciplinar de CSM pentru atitudinea din timpul unei şedinţe de judecată într-un dosar al lui Csibi Istvan, când a afirmat că magistraţii sunt o "haită".

313 afișări

În acest caz, Secţia pentru judecători a CSM trebuie să stabilească dacă judecătoarea Simona Iordănescu, de la Tribunalul Bucureşti, se face vinovată de abaterile disciplinare prevăzute de articolul 99 litera k din Legea 303/2004, constând în atitudinea nedemnă în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi.

CSM a avizat favorabil cererea acesteia de pensionare.

Discuţiile în privinţa Simonei Iordănescu vor continua în 29 aprilie, absenţele din faţa Consiliului fiind motivate prin certificate medicale.

În 27 noiembrie 2008, judecătoarea Simona Iordănescu, nemulţumită de faptul că trebuia să judece cazul omului de afaceri harghitean Csibi Istvan - judecat pentru instigare la delapidare, la spălare de bani şi la fals în înscrisuri sub semnătură privată - a făcut mai multe afirmaţii nepotrivite statutului de magistrat, CSM sesizându-se în aceeaşi în acest caz.

Simona Iordănescu a susţinut că a fost lucrată "din interior", sugerând avocaţilor apărării că şi ei sunt lucraţi din exterior în legătură cu implicarea lor în dosarul lui Istvan. "În momentul în care acest dosar mi-a fost repartizat, o colegă mi-a spus că «ai fost potcovită cu Csibi Istvan». Asta înseamnă că mie trebuie să mi se facă ceva. Trebuie să înţelegeţi cu ce mă lupt eu. Fiind săgetător, care e jumătate om, jumătate cal, deci centaur, nu m-a jignit", a spus magistratul.

Apoi judecătoarea a spus că a descoperit că i s-a respins cererea de abţinere, adică "bomba", abia când s-a întors din concediu medical ca să judece dosarul, pentru că nu e "genul puturos". "Am zis că şi moartă vin la serviciu şi le-am arătat că pot.(…) Ce porcării se fac aici! ", a spus magistratul.

Judecătoarea a mai spus că singurul ei defect este că la locul de muncă vine să muncească şi nu să se împrietenească cu colegii, şi să meargă cu ei în concediu, pentru că este sătulă de ei. "În momentul în care nu eşti în haită, devii incomod", a afirmat magistratul.

De la izbucnirea scandalului, judecătoarea a intrat în concediu medical, pentru afecţiuni reumatice, iar din 17 decembrie şi până la sfârşitul anului trecut, a fost în concediu de odihnă, potrivit unor surse din magistratură.

Concediul de odihnă era programat încă din vară, însă din ziua de 27 noiembrie nu s-a mai prezentat la serviciu, acumulând în total 47 de zile de concediu medical în anul 2008, au precizat sursele citate. Nici în acest an magistratul nu s-a prezentat la serviciu, motivându-şi medical absenţele.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretele de eliberare din funcţie pentru 54 de judecători şi 26 de procurori, fiind vorba de o demisie şi 79 de pensionări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici