Preşedintele AGROSTAR: Nu oprim protestele până nu vedem banii în cont

Preşedintele AGROSTAR, Ştefan Niculae, a declarat joi, în urma întâlnirii cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, că agricultorii nu vor opri protestele până nu vor vedea în cont banii promişi de ministru pentru plăţile restante pe anul trecut.

88 afișări
Imaginea articolului Preşedintele AGROSTAR: Nu oprim protestele până nu vedem banii în cont

Preşedintele AGROSTAR: Nu oprim protestele până nu vedem banii în cont (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Nu renunţăm la proteste. Încercăm să ne recuperăm subvenţiile pe anul trecut şi să deblocăm fondurile europene. Până nu vedem banii în cont nu renunţăm la proteste", a spus Niculae.

În urma întâlnirii cu sindicatele din agricultură, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a promis că până vineri instituţia pe care o conduce va debloca toate sumele restante către agricultori pe anul 2009.

La rândul său, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a declarat că plăţile restante către agricultori se vor face în câteva zile de la deblocarea fondurilor.

"N-am obţinut nimic din această întâlnire în afara plăţilor restante. Am constatat la această întâlnire că Ministerul Agriculturii nu făcuse niciun demers referitor la plăţile restante pe cap de animal", a adăugat Niculae.

El a mai spus că în ceea ce priveşte acciza la motorină, singurul lucru obţinut în urma discuţiilor a fost că va fi pus la punct un mecanism prin care să se înceapă plăţile în decurs de două săptămâni.

"Dacă vom vedea blocaje referitoare la promisiunile făcute vom aduce din nou tractoarele în Piaţa Victoriei", a mai spus preşedintele AGROSTAR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici