Preşedintele CJ Buzău, aspirant la al treilea mandat, a inaugurat o materniatate nefuncţională

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, candidat independent pentru un nou mandat în fruntea administraţiei judeţene, a inaugurat, vineri, o maternitate în municipiul Buzău fără ca aceasta să fie terminată ori funcţională.

343 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CJ Buzău, aspirant la al treilea mandat, a inaugurat o materniatate nefuncţională

Preşedintele CJ Buzău, aspirant la al treilea mandat, a inaugurat o materniatate nefuncţională (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Aflat în plină campanie electorală pentru obţinerea celui de-al treilea mandat la şefia Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, candidat independent, a tăiat panglica, vineri, alături de primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, la un obiectiv nefinalizat, nefuncţional şi fără aviz sanitar.

Nici Victor Mocanu, şi nici vreo altă autoritate prezentă la inaugurare nu au putut preciza momentul la care unitatea spitalicescă va deveni funcţională.

Unitatea spitalicească inaugurată, vineri, la Buzău, este o maternitate cu 114 paturi, o unitate de primiri urgenţe, o secţie de radiologie, o clinică internări de zi, dar şi trei laboratoare pentru analize medicale, o secţie de terapie intensivă, un bloc operator cu trei săli de operaţii, un bloc de naşteri cu şase săli.

Secţia de neonatologie are patru saloane, iar pe trei dintre etaje sunt câte două săli de tratament cu 17 saloane de cazare fiecare şi patru cabinete ambulatoriu, fiind practic cea mai mare investiţie a Consiliului Judeţean Buzău din ultimii ani.

Inaugurarea a fost făcută însă înainte ca în această maternitate să poată fi aduşi pe lume copii. Lucrările nu au fost finalizate la ultimele două etaje, iar actul medical nu se va putea desfăşura în această locaţie în perioada următoare. În plus, spitalul nu dispune încă nici de toată aparatura medicală necesară.

Mai mult, unitatea a cărei panglică a fost tăiată vineri, cu nouă zile înainte de momentul alegerilor locale, nu dispune de niciun aviz sanitar de funcţionare, fără de care o unitate medicală prevăzută inclusiv pentru efectuarea de intervenşii chirurgicale nu poatr funcţiona.

Construcţia noii maternităţi, finisarea şi dotarea se ridică la aproape 80 de milioane de lei, bani obţinuţi de Consiliul Judeţean din împrumuturi care vor trebui returnate, din bugetul judeţului, în următorii ani.

Inaugurarea de vineri a unui obiectiv fără ca acesta să fie funcţional a fost criticată, vineri, într-o conferinţă de presă, de candidatul USL la Consiliul Judeţean Buzău, Marian Cristinel Bîgiu.

Bîgiu a declarat că Buzău avea nevoie de o maternitate nouă, însă inaugurarea ar fi trebuit să aibă loc când în locaţia respectivă ar fi putut fi aduşi pe lume copii, nu cu câteva zile înainte de alegerile în urma cărora Victor Mocanu speră să obţină un nou mandat în fruntea administraţiei judeţene.

"Maternitatea este un proiect al Consiliului Judeţean, bună ca intenţie şi absolut necesară buzoienilor. Mi se pare jenant şi nu e posibil să inaugurezi o maternitate când nu este terminată şi în care nu se pot naşte copii. Normal ar fi trebuit inaugurată atunci când se putea face prima naştere acolo. Poate dacă decalam alegerile s-ar fi făcut şi inaugurarea la termen. Este păcat însă că invitaţia la inaugurarea maternităţii seamănă cu un banner electoral cu înscrisul "pentru tine", însemnele candidatului independent. E un lucru făcut din banii publici şi este păcat să speculăm aceste lucruri pur electoral. Normal era să se inaugureze atunci când era funcţională şi când se puteau folosi buzoienii de acest obiectiv. Până atunci, se poate spune că s-a inaugurat o clădire parţial terminată şi parţial utilată", a declarat, vineri, candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean, Marian Cristinel Bîgiu.

La rândul său, preşedintele CJ Buzău, Victor Mocanu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că maternitatea este terminată şi că va fi predată pentru obţinerea avizelor necesare.

"Am inaugurat astăzi (n.r. - vineri) maternitatea din Buzău, o investiţie în totalitate a Consiliului Judeţean. În câteva zile, aceasta va fi predată unităţii medicale pentru obţinerea avizelor necesare. Această investiţie a început în octombrie 2009, astăzi ea este terminată, valoarea investiţiei fiind de 79.5 milioane de lei. Eu spun că este cea mai modernă unitate din România, sper ca şi personalul medico-sanitar să se ridice la înălţimea eforturilor pe care le-a făcut colectivitatea buzoiană pentru asigurarea acestei locaţii la un asemenea standard european.", a spus Mocanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici