Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj cere declararea stării de alertă la fosta rampă de gunoi de la Pata Rât. Fenomenul ce poate genera poluare cu efecte asupra stării de sănătate a populaţiei

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a cerut, joi, prefectului Aurel Cherecheş declararea stării de alertă la Pata Rât, unde fosta rampă de deşeuri a municipiului Cluj-Napoca a fost afectată de alunecări de teren, transmite corespondentul Mediafax.

407 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj cere declararea stării de alertă la fosta rampă de gunoi de la Pata Rât. Fenomenul ce poate genera poluare cu efecte asupra stării de sănătate a populaţiei

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj cere declararea stării de alertă la fosta rampă de gunoi de la Pata Rât. Fenomenul ce poate genera poluare cu efecte asupra stării de sănătate a populaţiei

Potrivit unui comunicat al CJ Cluj transmis joi, apa acumulată în adâncimea rampei determină o creştere substanţială a cantităţii de levigat, fapt de natură a genera poluare cu efecte asupra stării de sănătate a populaţiei.

„Având în vedere situaţia existentă la Pata Rât, în calitate de vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a solicitat Prefectului convocarea în regim de urgenţă a CJSU în vederea declarării stării de alertă la Pata Rât. Studiile geo efectuate indică faptul că printre cauzele alunecărilor de deşeuri de la rampa veche de la Pata Rât se numără inclusiv ploile, apa infiltrată în decursul anilor precum şi cantităţile semnificative de apă folosită la intervenţiile de urgenţă ale ISU pentru stingerea incendiilor spontane. Apa acumulată în adâncimea rampei determină o creştere substanţială a cantităţii de levigat, fapt de natură a genera poluare cu efecte asupra stării de sănătate a populaţiei”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii CJ Cluj susţin că, în contextul creşterii cantităţii de apă acumulată acum, „există riscul real ca aceasta să determine alte alunecări necontrolabile de deşeuri care pot afecta inclusiv centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca”.

„Scopul acestei solicitări oficiale este acela de a crea cadrul necesar pentru implicarea tuturor instituţiilor şi autorităţilor statului în vederea rezolvării cât mai rapide şi în condiţii optime a problemei de la Pata Rât”, se mai arată în comunicatul CJ Cluj.

Reprezentanţii Prefecturii Cluj au declarat corespondentului Mediafax că solicitarea lui Alin Tişe va fi analizată în vederea convocării Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici