Preşedintele CSM a făcut un apel către magistraţi la calm şi raţiune

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Virgil Andreieş, a declarat, joi, că înţelege disperarea magistraţilor, însă a făcut apel la calm şi raţiune din partea magistraţilor pentru ca actul de justiţie să nu aibă de suferit.

28 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CSM a făcut un apel către magistraţi la calm şi raţiune

Preşedintele CSM Virgil Andreieş (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele CSM a declarat, la conferinţa Asociaţiei Magistraţilor, că a fost mandatat de plenul CSM să ia act de poziţia celor două asociaţii profesionale care au organizat conferinţa de presă, respectiv Asociaţia Magistraţilor din România şi Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, urmând ca plenul Consiliului să analizeze situaţia din Justiţie.

Virgil Andreieş a reamintit faptul că, în nenumărate rânduri, a cerut Executivului să soluţioneze funcţionarea sistemului judiciar. Preşedintele CSM a ţinut să precizeze că taxele de timbru obţinute de Justiţie au fost transferate la consiliile locale care le-au folosit "la activităţi sportive sau să pună borduri în condiţiile în care în justiţie nu mai sunt bani de citaţii sau de consumabile".

Preşedintele Andreieş a avertizat că această subfinanţare cronică a sistemului va duce la blocaj.

În final, Virgil Andrieş a spus că înţelege disperarea magistraţilor, însă că aceştia trebuie să-şi păstreze o poziţie de echilibru, exprimându-şi speranţa că puterea executivă va conştientiza situaţia disperată în care a ajuns sistemul judiciar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici