Preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, a fost şantajată. O femeie i-a cerut 20.000 euro. DNA face percheziţii în acest caz

Procurorii anticorupţie fac, luni, trei percheziţii în municipiului Galaţi, fiind vizate persoane suspectate că ar fi şantajat-o pe Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, potrivit unor surse din DNA. Livia Stanciu a fost şantajată de o femeie, care i-a cerut 20.000 de euro pentru a nu dezvălui presei că soţul judecătoarei i-ar fi datorat bani, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din DNA.

1787 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, a fost şantajată. O femeie i-a cerut 20.000 euro. DNA face percheziţii în acest caz

Livia Stanciu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Conform sursei citate, femeia care ar fi şantajat-o pe Livia Stanciu a lucrat cu soţul decedat al magistratului. Ea susţinea că bărbatul îi datora bani şi i-a cerut judecătoarei 20.000 de euro, pentru a nu face public acest lucru.

Aceleaşi surse au precizat că femeia va fi adusă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiată.

În acest dosar, procurorii anticorupţie fac, luni, trei percheziţii în municipiul Galaţi.

DNA a anunţat, într-un comunicat de presă, că se fac cercetări într-o cauză penală "ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unei infracţiuni de şantaj, persoana vătămată fiind preşedintele unei instanţe judecătoreşti din Capitală", mai precis Livia Stanciu, conform unor surse judiciare.

În acest caz, ca urmare a autorizării de către instanţă, procurorii fac trei percheziţii în municipiul Galaţi, din care una la punctul de lucru al unui agent economic.

Procurorii anticorupţie sunt sprijiniţi de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei, a precizat DNA.

Potrivit surselor citate, judecătoarea Livia Stanciu a sesizat la DNA faptul că a fost şantajată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici