Preşedintele Macedoniei de Nord a însoţit la şcoală o fetiţă de 11 ani cu sindromul Down. Eleva, agresată de colegi

  • Preşedintele Stevo Pendarovski a luat-o de mână pe Embla Ademi, în timp ce o însoţea la şcoala ei din oraşul Gostivar.
  • Embla a fost agresat la şcoală din cauza sindromului Down - o afecţiune genetică care provoacă dificultăţi de învăţare, probleme de sănătate şi trăsături faciale distinctive.
715 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Macedoniei de Nord a însoţit la şcoală o fetiţă de 11 ani cu sindromul Down. Eleva, agresată de colegi

Preşedintele Macedonia de Nord a însoţit la şcoală o fetiţă de 11 ani agresată de colegi

Pendarovski a vorbit cu părinţii Embladei despre provocările cu care se confruntă ea şi familia ei zilnic şi a discutat posibile soluţii.

„Preşedintele a afirmat că comportamentul celor care pun în pericol drepturile copiilor este inacceptabil, mai ales când vine vorba de copiii cu dezvoltare atipică”, scriu macedonenii.

Într-un videoclip, preşedintele poate fi văzut salutând-o pe fetiţă la poarta şcolii, când intră în clădire.

„Suntem cu toţii egali în această societate. Am venit aici pentru a-mi oferi sprijinul şi pentru a creşte gradul de conştientizare că incluziunea este un principiu fundamental", a spus Pendarovski, într-un comunicat de presă.

"Prejudecăţile sunt principalul obstacol în calea construirii unei societăţi echitabile şi drepte pentru toţi", a mai zis Pendarovski.

Fostă parte a Iugoslaviei, Macedonia de Nord este o ţară mică, fără ieşire la mare, din Europa de Sud-Est, cu o populaţie de aproximativ 2 milioane de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici