Preşedintele suspendat al CJ Braşov, Aristotel Căncescu, rămâne în arest preventiv

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, rămâne în arest preventiv, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, după ce instanţa supremă a admis contestaţia procurorilor la decizia privind plasarea sa în arest la domiciliu.

257 afișări
Imaginea articolului Preşedintele suspendat al CJ Braşov, Aristotel Căncescu, rămâne în arest preventiv

Preşedintele suspendat al CJ Braşov, Aristotel Căncescu, rămâne în arest preventiv

În 27 ianuarie, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu în cazul preşedintelui suspendat al CJ Braşov, Aristotel Căncescu, însă procurorii au contestat decizia şi au solicitat să se menţină măsura arestului preventiv şi în timpul judecării cauzei.

Marţi, când a fost din nou verificată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive, judecătorii ICCJ au admis contestaţia procurorilor şi au dispus din nou măsura arestului preventiv în cazul lui Căncescu.

Preşedintele suspendat al CJ Braşov, Aristotel Căncescu, se află în arestul IPJ Braşov încă din 24 octombrie 2014.

În 17 decembrie 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov l-au trimis în judecată pe Aristotel Adrian Căncescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov la data faptelor, în prezent suspendat, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci infracţiuni), luare de mită, spălare a banilor, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu.

În acelaşi dosar sunt judecaţi, în stare de libertate, deputatul PC Ioan Diniţă, pentru complicitate la abuz în serviciu, dare de mită şi spălare a banilor, Aurelia Popescu, Cristian Emil Cirica, Viorel Costea, Mircea Constantin şi Ioan Boţoman, toţi fiind acuzaţi de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Tot marţi, judecătorii instanţei supreme au decis să menţină măsura preventivă a controlului judiciar faţă de Ioan Diniţă, Aurelia Popescu, Cristian Emil Cirica, Viorel Costea, Mircea Constantin, Ioan Boţoman, Maria Gheorghieş, Petru Radu Ispas şi Gabriel Bâgiu până la o nouă verificare, dar nu mai târziu de 60 de zile.

Următorul termen la care se va verifica legalitatea şi temeiniciei controlului judiciar în cameră preliminarăa fost stabilit pentru data de 10 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici