Preşedintele Traian Băsescu a graţiat o femeie condamnată pentru furt, mamă a şase copii

Preşedintele Traian Băsescu a graţiat-o, luni, pe Garofiţa Mocanu, condamnată la închisoare pentru furt calificat, decizia având la bază motive umanitare, în condiţiile în care femeia este mamă a şase copii cu vârste între un an şi 11 ani.

558 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Traian Băsescu a graţiat o femeie condamnată pentru furt, mamă a şase copii

Preşedintele Traian Băsescu a graţiat o femeie condamnată pentru furt, mamă a şase copii (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, Traian Băsescu a semnat. luni, decretul de graţiere a Garofiţei Mocanu pentru restul rămas neexecutat din pedeapsa de 3 ani de închisoare, aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Decizia preşedintelui Traian Băsescu are la bază "motive umanitare", se arată în comunicat.

Garofiţa Mocanu este mamă a şase copii cu vârste cuprinse între un an şi 11 ani.

Ea este cea de-a treia femeie graţiată anul acesta de şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a mai graţiat, pe 8 septembrie, o femeie bolnavă, în vârstă de 72 de ani, condamnată pentru corupţie, subliniind că a făcut public acest lucru deoarece nu vrea ca presa să-l critice pentru că a graţiat o persoană coruptă.

Tiron Jana, născută în 1942, a fost condamnată prima dată la doi ani cu suspendare în 1992 şi a doua oară la patru ani cu executare în 1997, dar nu a executat pedeapsa deoarece "certificatele de la dosar arată că a fost operată de neoplasm mamar, că are ciroză hepatică, abdomen operat, insuficienţă cardiacă, diabet zaharat", a explicat Traian Băsescu.

O altă femeie, mamă a cinci copii, a fost graţiată de şeful statului, pe 3 iunie.

Angelica Lican mai avea de executat un rest de pedeapsă de doi ani şi şase luni pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici