Preşedintele Tribunalului Timiş despre protocoalele cu SRI şi credibilitatea justiţiei: Unde am fost noi, judecătorii, în toţi aceşti ani?

Preşedintele Tribunalului Timiş, Adriana Stoiescu, a postat un mesaj dur pe pagina sa de facebook, după scandalul protocoalelor. Magistratul arată că înainte de a striga, alături de mulţime „răstingniţi-i” pe procurori, e necesar ca judecătorii să se întrebe unde au fost ei în aceşti ani.

948 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Tribunalului Timiş despre protocoalele cu SRI şi credibilitatea justiţiei: Unde am fost noi, judecătorii, în toţi aceşti ani?

Preşedintele Tribunalului Timiş despre protocoalele cu SRI şi credibilitatea justiţiei: Unde am fost noi, judecătorii, în toţi aceşti ani?

Într-un mesaj pe pagina sa de socializare, preşedintele Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu vorbeşte despre „experţi în blaturi şi înţelegeri încheiate în birt, pe un colţ de masă ruptă, scrise pe un şerveţel şifonat” şi despre „înţelegerile altora, încheiate în urmă cu mulţi ani, pe deasupra capetelor noastre”, care au ajuns să decredibilizeze justiţia.

„Experţi în blaturi şi înţelegeri încheiate în birt, pe un colţ de masă ruptă, scrise pe un şerveţel şifonat, am reuşit să depăşim faza mediocrităţii în arta compromisului. Înţelegerile altora, încheiate în urmă cu mulţi ani, pe deasupra capetelor noastre, ne-au adus în situaţia de azi, în care justiţia e privită cu un zâmbet neîncrezător şi dispreţuitor. Zi de zi, privindu-ne cu superioritate şi zbierând, infractori condamnaţi definitiv ne ţin lecţii de drept şi moralitate. Şi sunt crezuţi, pentru că, se pare, poporului încă îi plac hoţii. Ce dacă au devalizat o ţară? Au construit două case sinistraţilor, au împărţit nişte mărunţiş în faţa bisericii, iar asta ar trebui să echivaleze cu o cauză de nepedepsire. Ne iluzionăm că toată societatea susţine necondiţionat lupta împotriva corupţiei. În realitate, aceasta e dorinţa oamenilor cu bun simţ şi de bună credinţă. A celor care încă mai cred în cei 7 ani de acasă, în reguli şi în munca cinstită, în supremaţia legii. Ceilalţi îi invidiază pe corupţi şi, în adâncul sufletului, îşi doresc să ajungă la fel: în capul meselor pline de bucate, cu tone de aur pe ei, cu maşini şi case fără număr. Atât”, scrie Adriana Stoicescu pe facebook.

Preşedintele Tribunalului Timiş explică faptul că în timp ce alţii erau ocupaţi să caute căile şi mijloacele cele mai potrivite să controleze justiţia, poporul „aşezat comod în fotoliu, privea la televizor spectacolul lipsit de demnitate al încătuşaţilor defilaţi prin faţa camerelor de luat vederi, cu lumini şi microfoane înfipte în ochi”.

În schimb, arată magistratul, „episodul achitărilor nu l-a mai urmărit nimeni”.

„Acum, mulţimea e ocupată să arunce cu noroi în capul sutelor de procurori, consideraţi vinovaţi pentru derapajele, grave, e adevărat, a câtorva. Când foştii reprezentanţi ai magistraţilor au preferat să stea în pasivitate, am stat şi noi liniştiţi la locurile noastre. Acum, sărim la beregata celor pe care tocmai ce i-am ales să ne reprezinte şi care încearcă, de bună credinţă fiind, să îndrepte ce se mai poate îndrepta. Ne lăsăm conduşi de frustrări şi îi contestăm, fără a avea argumente, mânaţi, probabil, doar de dorinţa de a le lua locul, fără să avem înţelepciune şi răbdare….că de susţinere se pare că nu poate fi încă vorba. Îi aducem la stâlpul infamiei pe inspectorii judiciari, uitând că sunt printre puţinii care, în temeiul legii, prin acţiunile lor, pot să recredibilizeze sistemul, aducându-ne cu picioarele pe pământ atunci când, plini de noi şi copleşiţi de importanţă, ne credem dumnezei”, scrie Adriana Stoicescu.

Aceasta vine cu un mesaj dur la adresa colegilor săi judecători: „Înainte de a ne alătura orbeşte corului de detractori ai procurorilor, acuzându-i pe colegii noştri de toate relele, înainte de a trage adânc aer în piept pentru a striga cu convingere, alături de mulţime, „răstigniţi-i”, poate că ar fi momentul să ne privim în oglindă şi într-un exerciţiu de sinceritate, tardiv, dar atât de necesar, să răspundem la o întrebare simplă: Unde am fost noi, judecătorii, în toţi aceşti ani? Dar să o facem repede, pentru ca timpul nu mai are răbdare, iar vinovaţii fără vină cer să se facă lumină!”, a mai scris judecătorul Adriana Stoicescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici