Preşedintele USR, partidul care a curtat-o pe Kovesi după revocarea ei de la DNA: A primit deja ofertă de job. Intrarea ei în politică nu mai este de actualitate

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, că fostul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre care a spus că este ”un simbol al anti-corupţiei”, a primit deja oferta de job, precizând că, cel puţin în perioada următoare, intrarea acesteia în politică ”nu mai este de actualitate”.

970 afișări
Imaginea articolului Preşedintele USR, partidul care a curtat-o pe Kovesi după revocarea ei de la DNA: A primit deja ofertă de job. Intrarea ei în politică nu mai este de actualitate

Preşedintele USR, partidul care a curtat-o pe Kovesi după revocarea ei de la DNA: A primit deja oferta de job. Intrarea ei în politică nu mai este de actualitate

”Dacian Cioloş chiar are dreptate când spune că magistraţii trebuie sa se ocupe de justiţie şi societatea şi oamenii să se implice în clasa politică. Asta spuneam şi noi că lucrăm împreună la acest proiect. Nu am niciun dubiu că în lunile următoare vom avea un mesaj mai coerent şi mai credibil pentru perspectiva aceasta. Mesajul pe care i l-am transmis doamnei Kovesi a fost că în măsura în care doreşte să se implice în politică la un moment dat este binevenită în USR. Mesajul nu mai este de actualitate”, a spus Dan Barna.

El a susţinut că decizia procurorului general, Augustin Lazăr, de ai oferi o funcţie în Parchetul General Laurei Codruţa Kovesi, este ”înţeleaptă”.

”Este o decizie înţeleaptă din punctul meu de vedere. Doamna Kovesi este un simbol al anti-corupţiei şi este într-adevăr necesară valoroasa competentă a domniei sale în lupta statului cu aceste structuri infracţionale care încearcă confiscarea României. În acest moment doamna Kovesi oricum a declarat ca îşi doreşte să intre în procuratură, a primit deja oferta de job, va avea în continuare ocazia să facă lucru la care se pricepe cel mai bine. Din această perspectiva intrarea în politică nu mai este de actualitate, cel puţin în perioada următoare”, a mai spus liderul USR.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a decis delegarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începând de miercuri, 11 iulie 2018.

Fostul premier Dacian Cioloş a declarat, pentru MEDIAFAX, referitor la invitaţia USR de a intra în partid lansată Laurei Codruţa Kovesi, că "magistraţii nu fac politică" şi că un proiect pentru România trebuie să se bazeze pe obiective comune, nu pe "o persoană sau alta".

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, marţi, că i-a propus fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, să se înscrie în partid, afirmând că, în prezent, este prematur să spună dacă, în contextul în care va onora invitaţia, i se va propune şi să fie candidata partidului la alegerile prezidenţiale. El a evitat să spună dacă îi va propune Laurei Codruţa Kovesi să fie candidatul USR pentru alegerile prezidenţiale din 2019.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici