Preşedinţii comisiilor de bacalaureat, repartizaţi computerizat

Preşedinţii celor 722 de comisii de bacalaureat au fost nominalizaţi, luni, în urma repartizării computerizate a cadrelor didactice universitare, recomandate pentru acestea de conducerile a 47 de universităţi acreditate sau autorizate.

6 afișări

Repartizarea computerizată a cadrelor didactice universitare pentru funcţiile de preşedinţi ai comisiilor judeţene de bacalaureat a avut loc luni, la sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT), în prezenţa membrilor Comisiei Naţionale de Bacalaureat, se arată într-un comunicat al MECT.

Repartizarea a fost realizatăaleatoriu, pe baza metodologiei de desfăşurare a examenului, cu ajutorul aplicaţiei electronice Comisbac, realizată special în acest scop, precizează sursa citată.

"Algoritmul utilizează o listă a comisiilor şi o listă a cadrelor didactice din universităţi. În mod aleatoriu, sunt selectate, rând pe rând, o comisie şi un cadru didactic prin punerea lor în corespondenţă",se mai arată în comunicat.

Astfel, după 19 iteraţii succesive, aplicaţia a desemnat câte un preşedinte pentru cele 722 de comisii existente la nivel naţional, dintr-un total de 910 cadre didactice universitare cu titlul academic de doctor şi funcţia didactică cel puţin conferenţiar universitar.

Propunerile care au alcătuit baza de date utilizată de aplicaţia MECT au venit de la rectoratele a 47 de universităţi acreditate sau autorizate. Criteriile de repartizare au ţinut cont de limba de predare, zona geografică de apartenenţă şi o apropiere cât mai mare a specializării cadrelor universitare cu specificul unităţilor de învăţământ arondate la respectivele comisii.

Din baza de date a MECT au fost excluse cadrele didactice care au depăşit vârsta de 65 de ani şi persoane care au fost preşedinţi de comisii în anii precedenţi şi au avut abateri de la regulament. De asemenea, s-a evitat posibilitatea de repartizare a unui cadru didactic universitar în aceeaşi locaţie ca în anul trecut.

După repartizarea preşedinţilor de comisii, lista acestora va fi aprobată de Comisia Naţională de Bacalaureat şi comunicată universităţilor de apartenenţă şi inspectoratelor şcolare judeţene.

Examenul de bacalaureat începe în 25 iunie, cu probascrisă lalimba română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici