Prestaţii sexuale cu chitanţă fiscală şi carnet de sănătate - propunere legislativă

Deputatul Silviu Prigoană a declarat marţi că propunerea sa privind legalizarea prostituţiei este "o lege copiată din Germania, tradusă şi pusă pe masa deputaţilor şi senatorilor" într-o formă puţin modificată, precizând că "în toate ţările cu apă caldă permanentă" există o asemenea reglementare.

292 afișări
Imaginea articolului Prestaţii sexuale cu chitanţă fiscală şi carnet de sănătate - propunere legislativă

Prestaţii sexuale cu chitanţă fiscală şi carnet de sănătate - propunere legislativă (Imagine: Mediafax Foto)

Prigoană a arătat că în toate ziarele din România sunt oferite prestaţii sexuale la mica publicitate, dar nu sunt reglementate.

Potrivit lui Silviu Prigoană, proiectul de lege iniţiat de el prevede prestaţii sexuale contra cost, eliberarea de chitanţă fiscală şi carnet de sănătate pentru cele persoanele care lucrează în acest domeniu.

Prigoană nu crede că proiectul de lege va aduce mai mulţi bani la buget, ci consideră că "este vorba despre sănătatea publică", deoarece "bolile venerice au fost scăpate de sub control".

Întrebat ce susţinere va avea din partea parlamentarilor proiectul privind legalizarea prostituţiei, Prigoană a răspuns: "Susţinere 100%. În toate ţările cu apă caldă permanentă există o asemenea lege, bănuiesc că şi noi dorim să avem apă caldă permanentă, deci o asemenea lege de reglementare".

Silviu Prigoană mai crede că reprezentanţii BOR nu vor avea o reacţie la proiectul său de lege. "Prelaţii nu trebuie convinşi, pentru că în momentul în care s-a abrogat incriminarea homosexualităţii, Biserica nu a avut nicio reacţie. Bănuiesc că şi de data aceasta va avea aceeaşi reacţie ca şi în cazul articolelor cu homosexualii", a precizat Prigoană.

Deputatul Silviu Prigoană a depus luni la Parlament o iniţiativă privind legalizarea prostituţiei, definită ca "activitate cu caracter sexual autorizată", care se poate desfăşura independent sau "în cadru organizat", în case de toleranţă.

Potrivit propunerii legislative, "«activitatea cu caracter sexual autorizată» (ACSA) desemnează activitatea cu caracter sexual derulată de persoana care deţine autorizarea legală, desfăşurată în baza unei înţelegeri între părţi şi recompensată cu o plată dinainte stabilită. ACSA presupune servicii specifice relaţiilor normale dintre cele două sexe, cu asigurarea respectării regulilor de igienă şi discreţie. Relaţiile homosexuale sunt interzise".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici