Presupusul asasin al tinerei de la casa de amanet voia să se sinucidă

Presupusul asasin al tinerei de la o casă de amanet din Galaţi mărturiseşte, într-un jurnal ţinut după ce ar fi comis crima, găsit printre lucrurile pe care le avea în momentul în care a fost prins de poliţişti, că intenţiona să se sinucidă.

45 afișări
Imaginea articolului Presupusul asasin al tinerei de la casa de amanet voia să se sinucidă

Presupusul asasin al tinerei de la casa de amanet voia să se sinucidă

Rabacu Alexandru Ionel scrie în jurnalul respctiv despre "greşelile" pe care le-a făcut şi spune că şi-a dorit să trăiască o viaţă tumultoasă, să aibă mulţi bani cu care să-şi satisfacă toate poftele, iar apoi să îşi pună capăt zilelor. Nevoia de bani mulţi este indusă în acest jurnal ca motiv al comiterii crimei.

"Ştiţi cu toţii care este motivul pentru care m-am sinucis, aşa că pot să sar peste partea asta. În primul rând, vreau să ştiţi că ăsta nu e un bilet de adio, ci doar un mijloc de a-mi cere scuze faţă de anumite persoane în faţa cărora am greşit extrem de mult, greşeli care sunt singurul regret pe care îl am din scurta (dar zic eu, fericita) mea viaţă", scrie Rabacu în jurnalul său.

El continuă spunând că îşi cere iertare mamei unei surori şi unei anumite persoane pe care o numeşte Vio. El mai aminteşte două nume: Georgiana şi Cristina, despre care spune că împreună cu mama lor i-au oferit sprijin atunci când avea mai multă nevoie.

Un alt aspect important relevat de notiţele tânărului este mărturisirea potrivit căreia intenţia lui era aceea de a trăi fără să-şi refuze nicio plăcere.

"Imediat după ce a murit tata şi am aflat că eu sunt unicul lui moştenitor, nu mi-am dorit decât un singur lucru: să fac 18 ani, să vând tot ce pot, să îmi satisfac toate dorinţele şi să mă sinucid. Până acum ceva vreme, mi se părea că lucrurile merg aşa cum am plănuit, dar mi-am dat seama că se putea şi altfel, puteam să fiu fericit încă mult timp, dacă nu făceam anumite greşeli. În tot acest timp, o lună de când mă caută Poliţia şi mai mult de două luni de când am plecat din Bujoru, am avut o singură dorinţă: să pot da timpul înapoi. Dar cum eu nu cred nici în Dumnezeu, nici în altcineva, cine să mi-o îndeplinească? Se pare că acest lucru este imposibil, aşa că repun în aplicare vechiul plan. După cum vedeţi, nu am dus-o prea rău în acest timp, iar eu am privit această perioadă ca pe o excursie prelungită sau ceva de genul. Singurul neajuns a fost faptul că am fost singur, dar lucrul acesta mi-a dat ocazia să reflectez asupra a tot ceea ce am făcut", consemnează tânărul în jurnalul său.

Presupusul autor al crimei de la o casă de amanet din Galaţi a fost reţinut de către poliţişti în baza unei ordonanţe emise de către procurorul de caz.

Potrivit Emiliei Negraia, procuror în cadrul Parchetului Tribunalului Galaţi, ordonanţa a fost emisă ca urmare a evidenţei probelor ce îl încriminează pe Rabacu Alexandru Ionel.

"El a fost reţinut astăzi (n.r. - joi) în baza unei ordonanţe de reţinere pe 24 de ore eliberată pe numele său. Respectivul urmează să fie prezentat, vineri, magistraţilor Tribunalului Galaţi cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile", a declarat Emilia Negraia, procuror al Parchetului Tribunalului Galaţi ce a coordonat echipa de anchetă în acest caz.

Poliţiştii gălăţeni l-au identificat, marţi, pe tânărul de 18 ani ca posibil autor al crimei produse în luna iunie a acestui an la o casă de amanet din Galaţi, unde o angajată a fost ucisă cu un cuţit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici