Preţul energiei electrice va rămâne constant de la 1 iulie

Preţul energiei electrice va rămâne, cel mai probabil, constant de la 1 iulie, întrucât o reducere ar perturba sistemul, în timp ce preţul gazelor naturale furnizate consumatorilor va scădea cu 5%, a declarat, vineri, preşedintele ANRE, Petru Lificiu.

14 afișări
Imaginea articolului Preţul energiei electrice va rămâne constant de la 1 iulie

Preţul energiei electrice va rămâne constant de la 1 iulie (Imagine: Mediafax Foto)

"Cel mai probabil preţul electricităţii va rămâne constant. Credem că o reducere acum ar face perturbaţii în sistem, în condiţiile în care în această perioadă de criză au scăzut consumurile", a afirmat preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în cadrul unui seminar pe teme energetice.

El a mai spus că o situaţie clară în privinţa preţurilor electricităţii va fi prezentată la sfârşitul acestei luni.

Lificiu a mai spus că ANRE va căuta soluţii pentru stimularea producţiei şi a consumului de energie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici