Preţul energiei termice produse de Electrocentrale Bucureşti, majorat cu 11,2%

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a majorat la 1 iulie, cu 11,2%, preţul energiei termice produse de Electrocentrale Bucureşti, tariful plătit de populaţie urmând să fie stabilit de către Consiliul Local în perioada următoare.

36 afișări
Imaginea articolului Preţul energiei termice produse de Electrocentrale Bucureşti, majorat cu 11,2%

Preţul energiei termice produse de Electrocentrale Bucureşti, majorat cu 11,2% (Imagine: Mediafax Foto)

"Creşterea medie a preţurilor la energia termică la producător începând cu 1 iulie este de 9%. La Electrocentrale Bucureşti majorarea este de 11,2%, în ţară existând şi producători la care creşterea a fost şi de peste 12,5%", a declarat pentru MEDIAFAX vicepreşedintele ANRE Nicoale Opriş.

El a menţionat că, în cazul Electrocentrale Bucureşti (ELCEN - n.r.), ANRE a luat această decizie după ce societatea a solicitat încă din primăvara anului trecut majorarea tarifelor.

Ultima solicitare a ELCEN a fost făcută la începutul acestui an, însă ANRE a cerut societăţii să trimită mai multe documente pentru a justifica costurile legate de achiziţia combustibilului.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, marţi, că Guvernul va selecta o firmă de audit care să verifice la Electrocentrale Bucureşti structura costurilor şi posibilităţile de reducere a cheltuielilor.

Întrebat dacă firma de audit va verifica şi majorarea tarifului la ELCEN cu 11,2%, Opriş a declarat că "ANRE nu este vizată" de controlul respectiv.

"Asta este o altă poveste. Nu ne vizează această problemă. Noi avem procese în instanţă şi cu Electrocentrale, şi cu Primăria Capitalei, în legătură cu majorarea preţurilor", a spus Opriş.

Primarul general Sorin Oprescu şi primarii sectoarelor Capitalei s-au întâlnit, marţi, la sediul Guvernului, cu premierul Tăriceanu, pentru a discuta proiectele de dezvoltare pentru Bucureşti, dar şi problema majorării preţului la energia termică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici