Preţul gazelor naturale va creşte în aprilie

Preţul gazelor naturale va creşte în luna aprilie, iar persoanele cu o situaţie materilă dificilă vor fi sprijinite la plata facturii, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri Tudor Şerban.

71 afișări
Imaginea articolului Preţul gazelor naturale va creşte în aprilie

Preţul gazelor naturale va creşte în aprilie (Imagine: Mediafax Foto)

"Din aprilie nu va mai putea fi ţinută presiunea pe preţ. Comisia Europeană ne-a cerut să pregătim grafice pentru 2012-2013", a afirmat Şerban.

Autorităţile de la Bucureşti trebuie să prezinte Comisiei Europene, până în luna martie, un program privind liberalizarea preţului la gazele din producţia internă, în urma solicitărilor primite de la executivul Uniunii Europene.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) nu au putut fi contactaţi pentru declaraţii.

Preşedintele ANRE, Petru Lificiu, a afirmat, în decembrie 2009, că preţul gazelor va fi menţinut cel puţin până la 1 aprilie.

Anul trecut, preţul plătit de populaţie pentru gaze naturale a scăzut cu 8%. Gazele furnizate în regim reglementat, respectiv la preţuri stabilite de ANRE, sunt cuprinse între 73,36 lei/MWh şi 96,48 lei/MWh, în funcţie de consum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici