Preţul gazelor pentru populaţie, nemodificat şi în al doilea trimestru

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a decis să menţină şi după 1 aprilie tariful la gazele naturale furnizate populaţiei, au declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX surse din cadrul instituţiei.

11 afișări
Imaginea articolului Preţul gazelor pentru populaţie, nemodificat şi în al doilea trimestru

Preţul gazelor pentru populaţie, nemodificat şi în al doilea trimestru

"Decizia este ca tariful la gazele naturale pentru populaţie să rămână nemodificat în al doilea trimestru al anului", au afirmat sursele citate.

La sfârşitul anului trecut, reprezentanţii ANRE au declarat agenţiei MEDIAFAX că tariful gazelor ar putea fi menţinut până în trimestrul al treilea al anului viitor, când ar putea chiar să scadă, ca urmare a reducerii cotaţiilor pentru barilul de petrol şi a preţului gazelor din import,

Tariful gazelor naturale şi al electricităţii furnizate populaţiei au rămas nemodificate şi în primul trimestru al acestui an, în timp ce preţul electricităţii plătit de consumatorii industriali a crescut cu circa 1,5%, de la 1 ianuarie, din cauza intrării în reparaţii planificate a unor grupuri hidroelectrice şi a volatilităţii prognozei consumului de energie electrică pentru anul 2009, în contextul crizei financiare.

Tariful gazelor naturale a crescut anul trecut de două ori, respectiv cu 8,5% din luna februarie şi cu 12,5% de la 1 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici