Preţurile la gaze şi electricitate ar putea să scadă de la 1 iulie

Preţul plătit de populaţie pentru gazele naturale şi electricitate ar putea să scadă de la 1 iulie, însă Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) nu are încă datele care să justifice o astfel de măsură, a declarat, marţi, preşedintele instituţiei, Petru Lificiu.

20 afișări
Imaginea articolului Preţurile la gaze şi electricitate ar putea să scadă de la 1 iulie

Preţurile la gaze şi electricitate ar putea să scadă de la 1 iulie (Imagine: Mediafax Foto)

"Ar putea fi posibilă o nouă scădere a preţului gazelor la 1 iulie, dar şi la electricitate, dar deocamdată nu avem toate evaluările", a spus Lificiu, la finalul audierilor din Comisia pentru abuzuri, corupţie şi pentru petiţii din Camera Deputaţilor.

Lificiu a fost audiat de deputaţi în privinţa justificării scăderii cu doar 3% a preţului gazelor de la 1 mai.

Companiile deţinute de grupul E.ON în România au anunţat, marţi, că ar putea acţiona în justiţie ANRE, pentru că a redus, la 1 mai, preţurile către consumatori cu 3%, costurile operatorilor nefiind astfel acoperite.

Preţul gazelor naturale a crescut anul trecut, în două tranşe, cu 21%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici