Pricopie cere respectarea metodologiei şi a legii la sesiunea de toamnă a bacalaureatului

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, care a susţinut vineri o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, a atras atenţia din nou tuturor persoanelor implicate în examenul de bacalaureat să respecte atât metodologia, cât şi litera legii, informează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

122 afișări
Imaginea articolului Pricopie cere respectarea metodologiei şi a legii la sesiunea de toamnă a bacalaureatului

Pricopie cere respectarea metodologiei şi a legii la sesiunea de toamnă a bacalaureatului (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Pricopie a susţinut, vineri, o videoconferinţă cu toate inspectoratele şcolare judeţene şi cel al Capitalei, printre temele abordate numărându-se organizarea şi desfăşurarea celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului 2013 şi pregătirile pentru începerea noului an şcolar, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de MEN.

Potrivit sursei citate, ministrul a atras atenţia, din nou, tuturor persoanelor implicate în examenul de bacalaureat să respecte atât metodologia, cât şi litera legii.

În ceea ce priveşte situaţia unităţilor de învăţământ, ministrul Remus Pricopie a solicitat inspectorilor generali să se implice în rezolvarea fiecărei probleme în parte, pentru ca elevii şi profesorii să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii normale.

Cu acelaşi prilej, ministrul Educaţiei le-a transmis inspectorilor şcolari să colaboreze cu autorităţile locale. Anul şcolar debutează la 1 septembrie, iar cursurile şcolare încep la 16 septembrie.

Sesiunea august - septembrie a bacalaureatului debutează luni, 19 august, la ora 9.00, cu proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română. Pentru această sesiune s-au înscris peste 87.000 de candidaţi, dintre care 67% fac parte din promoţia 2012-2013, iar 33% sunt absolvenţi ai promoţiilor anterioare.

Prima sesiune a bacalaureatului a fost marcată de un imens scandal legat de fraude, care a avut în centru situaţia de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală. În cadrul unei anchete privind suspiciuni de fraudă la examen, fosta directoare a liceului a fost arestată, iar zeci de elevi au fost audiaţi privind strângerea de bani pentru comisie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici