Pricopie, despre infrastructura şcolară: Avem valuri de entuziasm, apoi valuri de pauză în finanţare

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat marţi că dezvoltarea infrastructurii şcolare este caracterizată de valuri de entuziasm pentru construcţia de obiective, urmate de valuri de pauză în finanţarea lor şi a precizat că cele nefinalizate ar putea fi continuate cu fonduri structurale.

157 afișări
Imaginea articolului Pricopie, despre infrastructura şcolară: Avem valuri de entuziasm, apoi valuri de pauză în finanţare

Remus Pricopie (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

"Infrastructura şcolară - ştim cu toţii care este situaţia. Avem valuri de entuziasm, care se măsoară prin hotărâri de guvern succesive pentru construcţia de campusuri şcolare şi alte obiective, după care avem valuri de pauză în finanţarea acestor obiective. Avem procese multe, avem instituţii care nu au putut să-şi onoreze plăţile, contractele. Ce poţi face în situaţia asta? Să faci o fotografie a situaţiei, să te sperii şi să fugi, sau să o iei metodic şi una câte una, să încerci să le rezolvi", a declarat ministrul.

În opinia lui Pricopie, cea mai importantă problemă este clarificarea situaţiei acestor obiective, ministrul precizând că, la nivelul Guvernului, s-a hotărât deja să se facă un inventar, pentru a vedea ce obiective sunt şi dacă sunt sau nu copii în zonele respective.

"Aceasta e prima componentă, să ştim exact care este situaţia. Şi situaţia este gravă. A doua este să identifici sursele de bani prin care să continui acele obiective. De exemplu, vinerea trecută, în Guvern s-a discutat situaţia fondurilor structurale în perioada 2014 - 2020. (...) S-a discutat la Bruxelles, dar deocamdată nu s-a oficializat, dar avem semnale că Bruxelles-ul va fi de acord cu utilizarea acestor fonduri, inclusiv pentru investiţii începute, sub rezerva unei evaluări exacte, pentru a şti unde intră finanţarea europeană în fiecare obiectiv", a explicat ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici