Prigoană anunţă că deschide la Lehliu un centru pentru câinii fără stăpân

Candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană, a încheiat, marţi, un protocol de parteneriat cu ONG-uri care se vor ocupa cu strângerea câinilor fără stăpân de pe străzi, cu tratarea şi adopţia acestora.

230 afișări
Imaginea articolului Prigoană anunţă că deschide la Lehliu un centru pentru câinii fără stăpân

Silviu Prigoană (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Prigoană a anunţat într-o conferinţă de presă că la Lehliu va funcţiona un centru de tranzit pentru adopţia internă şi internaţională a câinilor comunitari, pe un teren de 20 de hectare, "prin bunăvoinţa unui prieten care a pus la dispoziţie o fostă fermă de animale". Potrivit lui Prigoană, pe cele 20 de hectare vor fi şi locuri de joacă şi spaţii de relaxare pentru câini.

Prigoană a spus că în eventualitatea în care unii câini vor fi refuzaţi la adopţie vor fi create condiţii pentru cazarea lor la nivel european.

"Am luat pe cont propriu această acţiune şi indiferent dacă voi fi sau nu primar voi continua acest proiect", a susţinut Prigoană.

El a spus că va fi implicat în proiect prin Fundaţia Silviu Prigoană şi că va lansa site-ul www.adoptauncomunitar.ro unde se va regăsi partea de finanţare, de voluntariat.

"Nu sunt chestii ieftine, dar consider că e datoria mea de cetăţean şi de deputat să mă implic în acest proiect", a adăugat Prigoană. El a spus că luna aceasta 100 de câini vor pleca în Europa şi că sunt 150 de câini în adăpost.

Prigoană a mai anunţat că centrul de adopţii va fi deschis săptămâna viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici