Prigoană: E o pură speculaţie implicarea Rosal în scandalul reţinerii primarului Clujului

Deputatul PDL Silviu Prigoană a declarat joi că este o "pură speculaţie" implicarea firmei sale de salubritate, Rosal, în scandalul reţinerii primarului Clujului, arătând că firma a fost blocată doi ani în instanţă şi că majoritatea contractelor obţinute au fost în justiţie, nu prin licitaţii.

197 afișări
Imaginea articolului Prigoană: E o pură speculaţie implicarea Rosal în scandalul reţinerii primarului Clujului

Silviu Prigoană (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Firma mea operează de foarte mulţi ani în Cluj. Noi am avut nişte probleme la Cluj. De exemplu, am fost blocaţi doi ani de zile în instanţă şi toate contractele pe care le-a obţinut firma Rosal, majoritatea lor pe teritoriul României, au fost obţinute în instanţă, nu în licitaţiile publice. Au fost contestări şi obţinute în instanţă, inclusiv la Cluj, unde am stat doi ani cu investiţiile pe dreapta", a precizat Prigoană.

El a mai spus că este surprins că a văzut că în acest caz este implicat un administrator al unei firme germane.

"Ştiţi, ei vin la noi şi ne spun cu corupţia din România, ei fiind corupătorii de fapt. Dacă se confirmă chestia aceasta, este foarte rău ce au făcut. Au început francezii să ne fure salamul, nemţii cu şpăgile. E în neregulă ce se întâmplă dacă se confirmă", a adăuat Prigoană.

El a arătat că totuşi crede că nu se va confirma nimic şi vor fi pure speculaţii.

Firma Brantner-Vereş a obţinut în iulie 2009 contractul de concesionare a salubrităţii unuia dintre cele două sectoare în care a fost împărţit municipiul Cluj-Napoca. Celălalt sector este gestionat de SC Rosal SA.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, lider al filialei municipale a PDL, a fost reţinut miercuri seară de procurorii anticorupţie.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici