Prima maternitate privată din România, inaugurată miercuri

Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie "Regina Maria" din Capitală, prima maternitate privată din România, a fost inaugurat, miercuri, în prezenţa ministrului Sănătăţii Eugen Nicolăescu şi a reprezentanţilor Casei Regale, Principesa Margareta şi Principele Radu.

628 afișări
Imaginea articolului Prima maternitate privată din România, inaugurată miercuri

Prima maternitate privată din România, inaugurată miercuri (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Spitalul aparţine Centrului Medical Unirea, iar investiţiea totală pentru realizarea unităţii sanitare este de 5,5 milioane de euro, a declarat Wargha Enayati, fondatorul CMU.

"În momentul în care am demarat acest proiect, am pornit cu dorinţa de a face o maternitate în care siguranţa mamei şi a copilului să fie cel puţin echivalente cu condiţiile oferite de maternităţile din occident. Acum însă, când suntem în faţa faptului împlinit, credem că am reuşit mult mai mult. Avem cea mai confortabilă şi elegantă maternitate de la Viena şi până la Vladivostock, care dispune de un personal medical profesionist şi aparatură de ultimă generaţie. Suntem încrezători în succesele acestei clinici şi ne aşteptăm ca în primul an de activitate, aceasta să atingă o cifră de afaceri de două milioane de euro", a adăugat Wargha Enayati.

Spitalul "Regina Maria" funcţionează într-o clădire cu patru niveluri şi dispune de un bloc operator, sală de naşteri, secţii de terapie intensivă, de neonatologie, rezerve şi săli de operaţie dotate cu cele mai moderne tehnologii, folosite în prezent în spitalele de profil din Franţa şi Germania pentru asigurarea unei naşteri în cele mai sigure şi moderne condiţii.

De asemenea, maternitatea oferă o gamă largă de metode pentru terapia durerii (de la anestezie peridurală, până la metodele medicinei clasice chinezeşti), fiind primul spital din România care introduce concepte noi, precum "gestionarea durerii" în procesul de naştere.

Viitoarele mămici îşi pot, astfel, alege poziţia în timpul naşterii, în picioare, lateral, pe scaun sau în apă, în funcţie de particularităţile anatomice şi fiziologice individuale, a explicat directorul Spitalului "Regina Maria", doctorul Iosif Niculescu.

În prezent, maternitatea are 30 de medici care asigură permanenţa în cadrul spitalului şi medici colaboratori care asistă la naşteri sau la operaţii.

"În realizarea acestui proiect, am avut în primul rând în vedere siguranţa mamei şi a copilului, iar din acest punct de vedere nu am acceptat niciun compromis. Medical, tehnologic, organizatoric, profesional, dar şi logistic suntem la un nivel absolut compatibil cu orice clinică din Europa. Pe de altă parte, confortul oferit, intimitatea şi eleganţa încăperilor depăşesc cu mult atmosfera clincilor europene prin care am trecut", a mai spus directorul spitalului, care a plecat din România în 1991.

Doctorul Iosif Niculescu a lucrat în Africa de Sud, într-un spital cu 14.000 de naşteri pe an, în care operaţiile erau făcut de doi medici, apoi s-a mutat într-o clinică din Germania, de unde a fost adus să preia conducerea noii maternităţi, a povestit Wargha Enayati.

Potrivit reprezentanţilor CMU, capacitatea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie "Regina Maria" este de 60 de paturi, 30 dintre acestea fiind alocate pentru mame şi 30 pentru copii. Investiţia totală în aparatură şi dotările maternităţii se ridică la aproximativ 1,5 milioane de euro.

Spitalul poate asigura atât intervenţiile de rutină specifice, cât şi intervenţii histeroscopice sau laparoscopice, intervenţii nemutilante pe sân în caz de cancer, abordarea modernă interdisciplinară cu specialişti din ţară şi din străinătate a cazurilor de cancer.

În funcţie de tipul naşterii şi de gradul medicului care asigură naşterea, costul poate varia între 1.880 şi 2.930 de euro.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat că oferta generoasă şi profesionistă a unităţilor private reprezintă provocarea pentru sistemul sanitar public, care va fi "obligat să ţină pasul cu acesta".

"Oferta privată va obliga oferta publică să crească dotarea, dar şi amabilitatea şi profesionalismul", a spus ministrul Eugen Nicolăescu.

Pentru şeful Clinicii de obstetrică-ginecologie de la Spitalul Elias, profesor doctor Radu Vlădăreanu, noul spital reprezintă o normalitate. "Diferenţa între spitalul public şi cel privat o fac serviciile şi adresabilitatea. La spitalul public vine orice femeie, în schimb la cel privat, doar cine îşi permite", a mai spus profesorul Vlădăreanu.

Reprezentanţii Casei Regale au mulţumit pentru numele dat spitalului, apreciind ca este prima recunoaştere a meritelor Regina Maria din 1947 şi până în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici