Prima reacţie politică după trecerea în rezervă a generalului SRI Dumitru Dumbravă: Un lucru bun şi un pas înainte

Preşedintele Comisiei de control SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a declarat pentru MEDIAFAX că trecerea în rezervă a generalului Dumitru Dumbravă ”este un pas înainte”, după ce, în noiembrie 2017, membrii comisiei îi ceruseră generalului demisia din funcţia de secretar general al serviciului.

6705 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie politică după trecerea în rezervă a generalului SRI Dumitru Dumbravă: Un lucru bun şi un pas înainte

Prima reacţie politică după strecerea în rezervă a generalului SRI Dumitru Dumbravă: Un lucru bun şi un pas înainte

"Cred că este un lucru bun şi un pas înainte", a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Comisiei de control SRI, senatorul PSD Claudiu Manda.

Dumitru Dumbravă a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii ”Al. I. Cuza” din Iaşi în 1996, a fost admis în magistratură şi, ulterior, a lucrat în cadrul Serviciului Român de Informaţii. În 2014, a fost promovat la gradul de general de brigadă. a fost sef al directiei juridice din SRI pănă în 2016, când a fost numit secretar general al serviciului. Generalul a devenit cunoscut după ce a declarat că Serviciul Român de Informaţii urmăreşte finalizarea dosarelor în instanţă, caracterizând justiţia drept un "câmp tactic".

Comisia SRI a decis, în noiembrie 2017, cu 5 voturi "pentru" şi 3 voturi "împotrivă", să solicite demisia generalului Dumitru Dumbravă din funcţia de secretar general al SRI.

Membrii Comisiei parlamentare de control al SRI au discutat, marţi, despre posibilitatea de a solicita generalului Dumitru Dumbravă demisia din funcţia de secretar general al Serviciului Român de Informaţii la cinci zile după ce generalul a fost audiat în cadrul comisiei.

Discuţia despre cererea de plecare din funcţie a lui Dumitru Dumbravă a fost anunţată de către preşedintele comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda.

”O să discutăm şi o să analizăm aspectele spuse de domnul Dumbravă în cadrul comisiei şi lucrurile spuse în plus, apărute de la acea audiere. Eu am avut inclusiv o discuţie cu o parte dintre cei care au prezentat în spaţiul public diferite lucruri. Spun că le confirmă şi le vor confirma ca mărturie în faţa comisiei. Probabil că o să îi cerem demisia domnului Dumbravă, pentru că nu putem să continuăm această analiză cu domnul Dumbravă în poziţia de secretar de general al Serviciului Român de Informaţii”, a declarat Claudiu Manda.

SRI a transmis, luni, că dialogul dintre instituţie şi Comisia de control nu se va mai realiza prin Secretariatul General, condus de Dumitru Dumbravă, ci exclusiv prin cabinetului directorului.

Totodată, Serviciul a cerut Comisiei parlamentare să nu implice SRI în jocuri politice.

"Biroul Executiv al Consiliului Director din SRI solicită tuturor membrilor Comisiei să nu implice Serviciul în niciun fel de joc politic, manifestându-şi totodată determinarea de a continua cooperarea corectă şi de bună credinţă în conformitate cu cadrul normativ care reglementează relaţionarea interinstituţională. Pentru a elimina suspiciunile menţionate de preşedintele Comisiei, domnul Claudiu Manda, în ceea ce priveşte corespondenţa între SRI şi Comisie, Biroul Executiv a hotărât, în şedinţa de azi, 28 noiembrie 2017, ca dialogul interinstituţional să nu se mai realizeze prin Secretariatul General, ci exclusiv prin Cabinetul Directorului", a transmis SRI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici