Prima şedinţă de judecată cu noile completuri la ÎCCJ. Ce strategie vor aplica Dragnea, Ghiţă, Udrea?

Cele trei completuri de 5 judecători constituite prin tragere la sorţi în data de 13 decembrie intră miercuri în şedinţe de judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

765 afișări
Imaginea articolului Prima şedinţă de judecată cu noile completuri la ÎCCJ. Ce strategie vor aplica Dragnea, Ghiţă, Udrea?

Prima şedinţă de judecată cu noile completuri la ÎCCJ. Ce strategie vor aplica Dragnea, Ghiţă, Udrea

Pe rolul Completului 1 de 5 judecători sunt procesele lui Sebastian Ghiţă, în care fostul deputat a fost achitat pe fond alături de fostul edil al Ploieştiului, Iulian Bădescu, cel în care au fost achitaţi pe fond George Scutaru şi Dan Motreanu, precum şi cel în care au fost condamnaţi Cristian Rizea şi Lucian Colţea.

Tot pe rolul acestui complet se află în apel dosarul în care Viorel Hrebenciuc a fost condamnat de Secţia Penală a Înaltei Curţi la 2 ani de închisoare cu exectare, aceeaşi pedeapsă primindu-o şi Ioan Adam în dosarul retrocedărilor frauduloase de păduri.

Pe rolul Completului 2 de 5 judecători se află dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajările fictive la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman.

Tot pe rolul acestui complet se află în apel şi dosarul lui Sebastian Ghiţă, în care acesta a fost achitat pentru acuzaţiile că ar fi intervenit la vârful Poliţiei Prahova şi Parchetului Curţii de Apel Ploieşti.

Acest complet mai ia în discuţie miercuri contestaţiile în anulare formulate de Alina Bica, Şerban Pop, Dan Şova, Constantin Niţă sau Dinu Pescariu împotriva deciziilor instanţei ierarhic inferioare.

La Completul 3 de 5 judecători va fi luată în discuţie o contestaţie în anulare declarată de Elena Udrea, precum şi apelul formulat de DNA în dosarul lui Toni Greblă, fost senator achitat pentru faptele de corupţie în dosarul „Ferma struţilor”.

Componenţa noilor completuri în materie penală este:

C1 penal - Nenita Simona Cristina, Dragomir Iulian, Epure Constantin, Marius Foitos, Matei Ionuţ

C2 penal - Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida

C3 penal - Vasile Francisca Maria, Cerbu Silvia, Bogdan Ioana, Alexandrescu Anca Mădălina, Iancu Ana

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a organizat pe 13 decembrie noua tragere la sorţi a completurilor de 5 judecători pentru anul 2018, aşa cum a cerut Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. De data aceasta, sunt în total şase completuri de 5 judecători, spre deosebire de 4, câte erau până acum. La începutul anului 2019, va avea loc o nouă tragere la sorţi.

Au fost trase la sorţi trei completuri de judecători în materie penală şi trei în materie civilă, spre deosebire de câte două, câte erau până acum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici