Prima sesiune a tezelor cu subiect unic începe marţi

Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a încep, marţi, prima sesiune a tezelor cu subiect unic cu proba la Limba şi literatura maternă, la care sunt aşteptaţi peste 23.000 de elevi de origine sârbă, maghiară, slovacă, germană şi cehă.

14 afișări
Imaginea articolului Prima sesiune a tezelor cu subiect unic începe marţi

Prima sesiune a tezelor cu subiect unic începe marţi

Calendarul tezelor cu subiect unic pentru semestrul I al anului şcolar 2008-2009 include şi probele la Limba şi literatura română pe 3 decembrie, Matematică pe 11 decembrie şi Istorie sau Geografie pe 16 decembrie, cea din urmă fiind susţinută doar de elevii claselor a VIII-a, potrivit unui comunicat de miercuri al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT).

Aproximativ 431.000 de elevi, dintre care 218.000 de clasa a VII-a, respectiv 213.000 de clasa a VIII-a, sunt aşteptaţi să participe la prima sesiune a tezelor cu subiect unic

Centrul Naţional pentru Curriculum şi Învăţământ Preuniversitar a deschis şi 1.064 de centre de comunicare, care vor prelua şi distribui, în 8.302 şcoli, variantele de subiecte extrase la nivelul MECT de Comisia Naţională special desemnată în acest sens, precizează sursa citată.

Metodologie de organizare şi desfăşurare a tezelor cu subiect unic s-a schimbat faţă de anul trecut, în sensul că elevii vor fi aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase, şi nu pe unitate şcolară. Totodată, lucrările vor fi corectate de doi profesori: un profesor de specialitate care a predat la clasă şi va corecta lucrările în şcoală şi un evaluator din centrul de evaluare, extern unităţii şcolare în care s-a dat teza.

Evaluarea se va face în fiecare şcoală în maxim trei zile din ziua în care s-a susţinut proba şi în patru zile la centrele de evaluare.

Ministerul Educaţiei atenţionează că profesorii care comit infracţiuni legate de modul de organizare şi desfăşurare a tezelor (furnizarea soluţiilor problemei, înlocuiri de lucrări, falsificări de lucrări), care permit sau favorizează fraudarea probei sau care demonstrează neglijenţă în îndeplinirea atribuţiilor vor fi sancţionaţi conform legii.

Perioada specială a tezelor din semestrul I va începe pe 10 februarie 2009 şi se va termina nouă zile mai târziu.

Admiterea la liceu sau la şcoli de arte şi meserii se face pe baza mediei generale obţinută la tezele cu subiect unic (cu pondere de 50 la sută) şi pe baza mediei generale de absolvire a claselor V-VIII.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici