Primar, fost colonel de armată: Cred că ar fi bine ca fiecare tânăr să facă trei luni de armată

  • • Primarul PNL al comunei sucevene Şcheia, Vasile Andriciuc, susţine că ”fiecare bărbat din România trebuie să aibă primele noţiuni de armament şi de instrucţie tactică”.
  • • Acum trei săptămâni am adunat şefii de birouri şi am avut discuţii cu ei asupra inventarierii tuturor bunurilor şi a societăţilor care au specificul de a asigura hrana şi cazarea.
  • • La pensiunile şi hotelurile din comuna Şcheia sunt cazaţi 286 de refugiaţi şi mai sunt 60 de locuri disponibile. Centrul de vaccinare din comună urmează să fie transformat într-un centru pentru primirea refugiaţilor.
  • • Populaţia trebuie să fie informată în mod corect, fără a face panică, astfel încât să fim pregătiţi în orice moment pentru orice situaţie.
15295 afișări
Imaginea articolului Primar, fost colonel de armată: Cred că ar fi bine ca fiecare tânăr să facă trei luni de armată

Vasile Andriciuc are 62 de ani şi este primar din 2004

Primarul comunei sucevene Şcheia, colonelul în rezervă Vasile Andriciuc, este de părere că tinerii ar trebui să facă măcar trei luni de instrucţie militară. Domnul Andriciuc, pe care Revoluţia din 1989 l-a prins în funcţia de şef de stat major la Batalionul de Ceremoniale şi Onoruri Militare din cadrul Regimentului de Gardă, a declarat: ”Cred că ar fi bine să se facă cel puţin trei luni de instruire a fiecărui tânăr, astfel încât să avem certitudinea că avem oameni pregătiţi în domeniul militar”.

În opinia lui Vasile Andriciuc, care spune că la Revoluţie a avut în subordine aproximativ 600 de militari şi că niciunul nu a murit în timpul evenimentelor sângeroase din Capitală, ”un inginer sau un absolvent de facultate trebuie să aibă noţiunile elementare de a organiza, pentru că dacă se întâmplă Doamne fereşte ceva, inginerul este şef”. Colonelul în rezervă spune că este firesc ca un absolvent de Construcţii să ştie ca în caz de război să ştie să facă ”un pod peste râuri sau peste mlaştini”, acest lucru învăţându-se la arma Geniu, şi că un absolvent de Telecomunicaţii ar trebui să facă armata la Telecomunicaţii. Vasile Andriciuc a spus ”fiecare bărbat din România trebuie să aibă primele noţiuni de armament şi de instrucţie tactică”.

Primarul comunei care este lipită de municipiul Suceava şi care numără aproximativ 14.000 de locuitori a declarat că a luat unele măsuri cu trei săptămâni înainte ca Rusia să declanşeze atacul asupra Ucrainei, fiind pus în gardă de ”faptul că Putin a înconjurat toată Ucraina, faptul că ar fi făcut foarte multe mişcări de trupe... adică a introdus o panică în rândul poporului ucrainean”. Domnul Andriciuc a declarat: ”Acum trei săptămâni să ştiţi că eu am adunat şefii de birouri şi am avut discuţii cu ei asupra inventarierii tuturor bunurilor şi a societăţilor care au specificul de a asigura hrana şi cazarea, inclusiv cei de la Starea Civilă să-mi scoată toţi bărbaţii de la 18 ani până la 60 de ani. Lucru care este secret de serviciu şi se află la Starea Civilă. Am o evidenţă foarte clară asupra tuturor agenţilor economici, persoane fizice, a tuturor gospodăriilor, astfel încât în caz de Doamne fereşte se va întâmpla ceva să iau nişte măsuri urgente”.

La pensiunile şi hotelurile din comuna Şcheia sunt cazaţi 286 de refugiaţi şi mai sunt 60 de locuri disponibile. Centrul de vaccinare din comună urmează să fie transformat într-un centru pentru primirea refugiaţilor cu 60 de locuri. Un agent economic va oferit o masă caldă pe zi celor care vor fi cazaţi acolo. Totodată, Consiliul Local Şcheia a alocat 50.000 de lei din Fondul de Rezervă pentru diferite cheltuieli cu refugiaţii.

Primarul Andriciuc a subliniat că în localitate funcţionează 1.200 de agenţi economici, pe lângă multele pensiuni şi hoteluri existente fiind câteva supermarket-uri, dar şi depozite centrale pentru distribuţia alimentelor.

În ceea ce priveşte comportamentul autorităţilor din România în actuala situaţie, colonelul de infanterie în rezervă spune că acestea trebuie să aibă grijă să nu inducă panica în populaţie: ”Factorii de conducere, cei care în momentul de faţă sunt la pupitru, trebuie să demonstreze foarte multă maturitate, trebuie să demonstreze foarte multă stăpânire de sine, iar informaţiile pe care le au să fie nişte informaţii corecte, astfel încât măsurile care se iau să fie nişte măsuri care sunt în folosul şi în rezolvarea situaţiei de criză în care suntem. Aici nu mai merge minciuna, nu mai merge lauda. Populaţia trebuie să fie informată în mod corect, fără a face panică, astfel încât să fim pregătiţi în orice moment pentru orice situaţie”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici