Primăria Braşov cumpără zeci de autobuze electrice de mici dimensiuni, pentru centrul istoric

Autorităţile din Braşov vor cumpăra 20 de autobuze electrice noi de mici dimensiuni, care vor circula în centrul istoric al oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

222 afișări
Imaginea articolului Primăria Braşov cumpără zeci de autobuze electrice de mici dimensiuni, pentru centrul istoric

Primăria Braşov cumpără zeci de autobuze electrice de mici dimensiuni, pentru centrul istoric

Reprezentanţii Primăriei Braşov au declarat că cele 20 de autobuze electrice vor fi cumpărate după ce a fost semnat un act adiţional pentru modificarea contractului de finanţare încheiat de Municipalitate cu Agenţia Fondului de Mediuîn cadrul Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puţin poluante în transportul public local de persoane”.

„Modificarea vizează achiziţia de autobuze electrice de mici dimensiuni, în locul autobuzelor electrice-hibrid. Solicitarea Municipalităţii pentru modificarea contractului de finanţare a venit ca urmare a faptului că la licitaţia pentru achiziţia celor 20 de autobuze hibrid-electrice nu s-a depus nicio ofertă, în schimb pentru cele 32 electrice, pentru care s-a încheiat deja contractul de achiziţie la sfârşitul lunii iulie, au existat mai multe oferte”, arată Primăria Braşov.

Astfel, se vrea şi o reducere suplimentară a emisiilor de gaze cu efect de seră, prin înlocuirea propulsiei hibrid electrice cu propulsie integral electrică.

„Ieri (n.r. 29 octombrie) am semnat actul adiţional la contractul pe care îl avem cu Agenţia Fondului de Mediu pentru a putea achiziţiona autobuze electrice, în loc de autobuze hibrid. Le mulţumesc celor de la AFM pentru că au acceptat solicitarea noastră de achiziţie autobuze electrice, iar în noiembrie vom putea lansa licitaţia. Cele 20 de autobuze vor deservi centrul istoric. De aceea ele vor fi de dimensiuni mai mici, de 8-9 metri, astfel încât să fluidizăm traficul cât mai mult, date fiind căile de acces din zona veche a oraşului. Sper să semnăm cât mai repede contractul de achiziţie şi pentru cele 20, astfel încât întreg pachetul finanţat de AFM, de 52 de autobuze, să intre în circulaţie. Cu siguranţă, de primăvara viitoare, primele autobuze electrice, fabricate în Cehia, vor circula în Braşov”, a declarat primarul din Braşov, George Scripcaru.

Autobuzele vor avea aer condiţionat, panouri electronice pentru afişarea rutei şi destinaţiei, supraveghere video şi sistem automat de numărare a pasagerilor.

Proiectul finanţat de Agenţia Fondului de Mediu are o valoare de peste 100 de milioane de lei şi presupune achiziţia a 52 de autobuze ecologice şi a staţiilor de încărcare aferente. Contribuţia municipalităţii este de 27.550.000 lei, din bugetul local.

Primăria Braşov a anunţat că în total sunt 133 de mijloace de transport ecologice, din care 51 de troleibuze, 72 de autobuze electrice şi 10 hibrid, finanţate din AFM, prin POR, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regional şi Administraţiei Publice, şi prin POR, în care Municipalitatea este aplicant direct.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici