Primăria Capitalei: 34 de străzi importante vor fi iluminate cu tehnologie LED

34 de străzi importante din Bucureşti vor fi iluminate cu tehnologie LED, a anunţat vineri Primăria Capitalei.

166 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei: 34 de străzi importante vor fi iluminate cu tehnologie LED

Primăria Capitalei: 34 de străzi importante vor fi iluminate cu tehnologie LED

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat proiectul prin care va fi modernizat sistemul de iluminat public pe mai multe străzi intens circulate din Capitală.

„Am obţinut aprobarea consilierilor generali pentru ca Primăria Capitalei să depună la Administraţia Fondului pentru Mediu o nouă cerere de finanţare nerambursabilă pentru eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public. Prin acest proiect, vom dota cu tehnologie LED 34 de artere importante din Capitală, printre care Bd. N Titulescu, Bd. Banu Manta, Şos. Pantelimon, Str. L. Rebreanu, Bd. N. Grigorescu, Bd. Aviatorilor, Str. Preciziei, Str. Antiaeriană, Şos. Alexandriei, Calea Rahovei, Bd. Lacul Tei, Bd. 1 Decembrie 1918, etc”, a declarat Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei.

Conform acestuia, modernizarea sistemului de iluminat va contribui la creşterea siguranţei cetăţenilor şi a traficului auto pe timpul nopţii.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 50 de milioane de lei.

Acesta este al doilea proiect din cadrul Programului privind sprijinirea eficienţei energetice şi a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public. Pentru primul proiect, Primăria Capitalei a depus în luna august la AFM o cerere de finanţare pentru modernizarea sistemului de iluminat public prin implementarea sistemului de telegestiune şi utilizarea aparatelor cu tehnologie LED pe 15 străzi, printre care Drumul Taberei, Theodor Pallady, Camil Ressu şi Bd. Bucureştii Noi, cu o valoare totală de aproximativ 29 milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
străzi,
iluminat,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici