Primăria Capitalei: 60 de utilaje împrăştie material antiderapant pe străzile din Bucureşti

Aproximativ 60 de utilaje ale operatorilor de salubrizare împrăştie, sâmbătă seară, material antiderapant pe străzile din toate sectoarele, cu prioritate în rampe, pante şi poduri, iar dacă se va impune, vor fi folosite şi utilaje de pluguit, potrivit Primăriei Capitalei.

169 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei: 60 de utilaje împrăştie material antiderapant pe străzile din Bucureşti

Primăria Capitalei: 60 de utilaje împrăştie material antiderapant pe străzile din Bucureşti (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

În Sectorul 1 intervin 10 utilaje cu materiale antiderapante, în Sectorul 2 sunt 14 utilaje, în sectoarele 3 şi 4 - câte 12 utilaje, iar în sectoarele 5 şi 6 - câte şase utilaje.

"Se acţionează pe toate arterele unde se impun tratamente cu materiale antiderapante, cu prioritate în rampe, pante, poduri şi, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, numărul utilajelor se va suplimenta. Dacă acumulările de zăpadă vor impune intervenţia plugurilor, operatorii de deszăpezire vor scoate în teren şi utilajele de pluguit", a precizat Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), într-un comunicat de presă.

În Capitală a începută să ningă sâmbătă după-amiază, iar în jurul orei 20.00 se înregistra o temperatură de zero grade Celsius.

Bucureştiul este sub avertizare cod galben de ninsoare şi vânt, începând de la ora 19.00 şi până duminică, la ora 01.00. Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, stratul de zăpadă care se va depune ar putea fi între cinci şi şapte centimetri.

Potrivit unei informări transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, până duminică, la ora 12.00, în toată ţara vor fi precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului. În sudul ţării şi în special în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, ploile se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării şi pe crestele montane, cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră, iar pe arii restrânse 60-70 de kilometri pe oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici