Primăria Capitalei a perfectat, sâmbătă, schimbul de terenuri cu Constanda

Primăria Capitalei a perfectat, sâmbătă, la notariat, actele privind schimbul de terenuri dintre municipalitate şi omul de afaceri Costică Constanda, acesta devenind proprietar în Satul Francez, iar muncipalităţii revenindu-i Parcul Bordei, a declarat primarul general Adriean Videanu.

34 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei a perfectat, sâmbătă, schimbul de terenuri cu Constanda

Primăria Capitalei a perfectat, sâmbătă, schimbul de terenuri cu Constanda (Imagine:Mediafax Foto)

Videanu a declarat, pentru MEDIAFAX, că, în cazul în care acest schimb de terenuri va fi contestat, autoritatea responsabilă va fi administraţia de sector, în speţă, Primăria sectorului 1, care a considerat că certificatul de urbanism privind dezmembrarea Parcului Bordei nu este necesar în acest caz.

Săptămâna trecută, omul de afaceri Costică Constanda a pus în aplicare, prin executor judecătoresc, decizia instanţei care i-a acordat despăgubiri de peste 17 milioane de euro într-un proces pe care l-a avut cu autorităţile locale în privinţa Parcului Bordei. Decizia a fost luată după ce schimbul de terenuri Parcul Bordei - Satul Francez, aprobat de consilierii municipali, nu a mai avut loc în termenul stabilit.

Constanda îl acuza pe primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, că nu a emis la timp Certificatul de urbanism necesar schimbului de terenuri Parcul Bordei - Satul Francez.

Schimbul de terenuri dintre Constanda şi Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a fost aprobat de consilierii generali pe 18 ianuarie. Astfel, municipalitatea i-a dat lui Constanda terenul din Satul Francez în schimbul unei suprafeţe echivalente de teren din Parcul Bordei.

Edilul-şef al Capitalei, Adriean Videanu, i-a solicitat, marţi, primarului Andrei Chiliman, să-şi ceară public scuze şi să-şi asume incompetenţa de care el şi lucrătorii din Primăria Sectorului 1 au dat dovadă în rezolvarea schimbului de terenuri dintre municipalitate şi omul de afaceri Costică Constanda.

Primarul sectorului 1 Andrei Chiliman a declarat, sâmbătă, că Adriean Videanu a minţit atunci când a invocat ca impediment pentru schimbul de terenuri Satul Francez - Parcul Bordei, lipsa certificatului de urbanism de la Sectorul 1, scopul său fiind acordarea despăgubirilor către Costică Constanda.

Referindu-se la schimbul de terenuri perfectat sâmbătă, Chiliman a declarat, pentru MEDIAFAX, că acesta este benefic pentru oraş, pentru că bucureştenii au reintrat în poseia unei părţi din Parcul Bordei, însă a apreciat că suprafaţa verde de pe malul Lacului Floreasca se va afla în pericol atâta vreme cât va fi în adminstrarea Primăriei Capitalei. Chiliman a susţinut că acea suprafaţă riscă să fie folosită ca monedă de schimb pentru alte tranzacţii cu terenuri, pentru a satisface grupurile de interese apropiate primarului general.

"Voi continua demersurile pentru salvarea întregii suprafeţe de pe malul Lacului Floreasca", a spus primarul sectorului 1, făcând referire la cei 5000 de metri pătraţi rămaşi în proprietatea lui Constanda.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici