Primăria Capitalei analizează varianta de a cumpăra Parcul Emil Gârleanu

PMB anunţă că se analizează varianta de a cumpăra Parcul Emil Gârleanu, din Sectorul 3, restituit în anul 2009. Instituţia susţine că au avut loc mai multe discuţii cu reprezentanţii proprietarului, fiind analizate mai multe posibilităţi de includere a spaţiului în patrimoniul municipiului Bucureşti.

617 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei analizează varianta de a cumpăra Parcul Emil Gârleanu

Primăria Capitalei analizează varianta de a cumpăra Parcul Emil Gârleanu (Imagine: ANDREEA BALAUREA/ MEDIAFAX FOTO)

"Pe lângă posibilitatea schimbului de terenuri, PMB analizează în acest moment şi varianta achizitionării terenului în suprafaţă de 2914 mp din strada Gârleanu", transmite Primăria Capitalei printr-un comunicat de presă.

Instituţia susţine că se ia în calcul această soluţie pentru că, dacă s-ar opta pentru un schimb de terenuri, primăria ar trebui să dea la schimb o suprafaţa cu aproximativ 400 mp mai mare decât cea deţinută de proprietar în Parcul Gârleanu.

"Potrivit rapoartelor de evaluare întocmite de experţi atestaţi ANEVAR, proprietarul ar urma să primească la schimb un teren în suprafaţă de 3324 mp, situat în str. Vulcan Judeţul", explică primăria.

La nivelul Primăriei Capitalei s-a constituit un grup de lucru pentru identificarea soluţiilor în vederea recuperării spaţiilor verzi retrocedate în ultimii 16 ani. Primăria precizează că suprafaţa totală restituită în natură, care reprezenta spaţiu verde din parcurile din Bucureşti, este de aproximativ 361.109 mp.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici