Primăria Capitalei ar putea oferi gratuit un teren pentru construirea unei biserici

Primăria Capitalei ar putea atribui, în mod gratuit, Protoieriei Sectorului 6 un teren din cartierul Militari pentru a fi construită o biserică, se arată într-un proiect publicat pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), programat pentru şedinţa de miercuri.

236 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei ar putea oferi gratuit un teren pentru construirea unei biserici

Primăria Capitalei ar putea oferi gratuit un teren pentru construirea unei biserici

La şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti urmează să se discute darea în folosinţă gratuită către Proroieria Sectorului 6 a unui teren cu o suprafaţă de 149 de metri pătraţi, de pe strada Cernişoara, pentru a se construi o biserică în cartierul Militari.

„Prin adrese, Arhiepiscopia Bucureştilor din Protoieria Sector 6 Capitală a solicitat transmiterea în folosinţă gratuită a unui teren în suprafaţă de 149 mp, în vederea construirii unei biserici, întrucât în cartierul Militari există un număr de aproximativ 48.000 de familii de confesiune creştin-ortodoxă arondate unui număr de şase unităţi de cult care sunt amplasate la o distanţă mare una de cealaltă. Terenul solicitat a intrat în proprietatea statului şi nu face obiectul legilor proprietăţii”, se arată în expunerea de motive a hotărârii.

Într-una dintre adresele înaintate Primăriei Capitalei, reprezentanţii Protoieriei spun că a fost cumpărat un teren în scopul ridicării unui lăcaş de cult, însă suprafaţa este insuficientă.

„În vederea realizării acestui scop nobil, au fost identificate două terenuri alăturate pe strada Cernişoara nr. 28 şi pe strada Dagâţa nr.6. Primul teren în suprafaţă de 198 mp s-a cumpărat în acest scop, iar pentru al doilea teren, s-a înciehat o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare. Întrucât suprafaţa identificată este insuficientă construirii noii biserici, vă rugăm să aporbaţi concesionarea a 149 mp din terenul alăturat, situat în strada Cernişoara nr. 30”, au solicitat aceştia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici