Primăria Capitalei nu mai face niciun schimb de terenuri pentru Parcul Bordei

Viceprimarul Ionuţ Popa, a afirmat, joi, că Primăria Capitalei nu mai face niciun schimb de terenuri pentru Parcul Bordei, atâta vreme cât raportul de expertiză va rămâne cel propus de firma aleasă omul de afaceri Costel Constanda.

5 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei nu mai face niciun schimb de terenuri pentru Parcul Bordei

Primăria Capitalei nu mai face niciun schimb de terenuri pentru Parcul Bordei

În opinia viceprimarul general Ionuţ Popa, raportul este incorect, favorizându-l pe omul de afaceri.

"Atâta vreme cât propunerea de schimb de terenuri între municipalitate şi domnul Constanda va avea la bază raportul de expertiză realizat de firma aleasă de Constanda, nu vom accepta niciun schimb de terenuri. Din acest raport, rezultă că, în zona din spatele Guvernului, unde se află depoul RATB Victoriei, terenul ar fi la fel de scump sau chiar mai ieftin decât în zona Bordei, deşi în centrul oraşului edificabilele au regim de înălţime mai mare", a explicat viceprimarul Popa.

Primarul general a adăugat că înainte de şedinţa CGMB, consilierii municipali l-au anunţat că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru a pune în discuţie proiectul de hotărâre privind aprobarea unui schimb de terenuri cu Costică Constanda, astfel că acesta a fost scos de pe ordinea de zi a Consiliului.

Primarul Adriean Videanu a declarat că de luni Constanda va fi mai bogat cu 17 milioane euro ca urmare a deciziei CGMB de amânare a discutării proiectului privind schimbul de terenuri dintre municipalitate şi omul de afaceri, precizând că va da în judecată Consiliul pentru recuperarea prejudiciului.

Costică Constanda ar putea de luni să pună în executare, prin executor judecătoresc, hotărârea instanţei privind despăgubirile de peste 17 milioane de euro pe care CGMB trebuie să i le achite. Astfel, pentru a pune în executare hotărârea instanţei în cazul Constanda ar urma să fie blocate conturile Primăriei Capitalei.

Edilul şef al Capitalei a spus că în momentul în care municipalitatea va fi prejudiciată prin executarea silită a celor 17 milioane de euro pe care trebuie să le acorde lui Constanda, va da în judecată Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru recuperarea "până la ultimul eurocent" a prejudiciului.

 


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici