Primăria Capitalei, recomandări pentru referendumul din Sectorul 4: Să nu se risipească banii

Primăria Capitalei a transmis, joi, că recomandă Primăriei Sectorului 4 să nu se risipească fonduri publice pe un „demers fără obiect”, vorbind despre intenţia Consiliului Local al Sectorului 4 de a organiza un referendum privind Master Planul sistemului integrat de gestionare a deşeurilor.

433 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei, recomandări pentru referendumul din Sectorul 4: Să nu se risipească banii

Primăria Capitalei, recomandări pentru referendumul din Sectorul 4: Să nu se risipească banii

Primăria Capitalei arată că locaţia pentru construirea, peste câţiva ani, din fonduri europene nerambursabile, a unei instalaţii pentru valorificarea energetică a deşeurilor nu a fost decisă.

„Sunt câteva posibile zone analizate de către experţi. Recomandarea Primăriei Capitalei este sa nu se risipească fonduri publice pe un demers fără obiect, câtă vreme, subliniem, nu s-a tranşat locaţia si nici nu exista obligativitatea de a accepta construirea instalaţiei într-un loc anume. Investiţia poate fi realizată pe raza municipiului Bucureşti sau în alt judeţ, în deplină siguranţă pentru cetăţeni, respectând toate condiţiile de sănătate pentru populaţie şi protecţie a mediului. De altfel, Sectorul 4 al municipiului Bucureşti a emis deja Certificat de urbanism pentru instalaţie, de bunăvoie şi nesilit de nimeni – document încă valabil”, a transmis Primăria Bucureşti.

În comunicatul citat se arată că, potrivit Codului Administrativ, referendumul ar trebui declanşat de către primarul general.

„Nu este cazul, cum afirmam anterior, să se arunce banii cetăţenilor pentru un astfel de demers, pentru că în niciun document oficial sau în discuţii informale nu s-a trasat sarcina expresă vreunui sector al Capitalei de a găzdui instalaţia. De altfel, aşa cum am dovedit în toate acţiunile noastre, interesul pentru sănătatea bucureştenilor este unul prioritar. Este ilogic sa consultam populaţia în legătură cu chestiuni de bun simţ, aşa cum este preocuparea noastră, a tuturor, pentru viaţa şi sănătatea oamenilor”, mai arată Poliţia Capitalei.

Primăria Bucureşti precizează ca Master-planul recent aprobat pentru sistemul de management integrat al deşeurilor la nivelul Bucureştiului are ca obiectiv îmbunătăţirea modului actual de colectare a acestora, reducerea volumului şi cantităţii deşeurilor depozitate (gropile de gunoi), creşterea performanţei procesului de sortare şi introducera de noi procese de valorificare superioară a deşeurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici