Primăria Capitalei se pregăteşte pentru Sărbătorile de Iarnă

Luminile pentru sărbătorile de iarnă, din centrului Capitalei, vor fi aprinse pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, de către primarul general Adriean Videanu.

2 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei se pregăteşte pentru Sărbătorile de Iarnă

Primăria Capitalei se pregăteşte pentru Sărbătorile de Iarnă

Viceprimarul general Răzvan Murgeanu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că Bucureştiul va avea ghirlande din leduri amplasate pe bulevardele Nicolae Bălcescu şi Gheorghe Magheru, între Piaţa Universităţii şi Piaţa Romană, începând cu 1 decembrie şi până pe 6 ianuarie 2008.

"Municipalitatea a decis înlocuirea becurilor de până acum cu plase de leduri pentru a evita eventualele incidente care ar putea să apară din cauza vechimii stâlpilor pe care vor fi amplasate ornamentele", a adăugat viceprimarul general.

"Ledurile reduc, astfel, de patru ori greutatea pe care stălpii amplasaţi de o parte şi de alta a bulevardelor vor fi nevoiţi să o suporte", a explicat acesta.

Consumul de energie electrică va fi de zece ori mai redus decât până acum, însă acest lucru nu intră în sarcina municipalităţii, deoarece firma care amplasează ornamentele suportă, ca în fiecare an, costul energiei.

Vor fi 56 de traversări a câte nouă metri fiecare, cu un număr de aproximativ 500.000 de leduri şi 250 de bucăţi de ornamente reprezentând fulgi de nea, care vor lumina arterele pe toată durata sărbătorilor.

În Piaţa Universităţii va fi reamplasat tradiţionalul Brad de Crăciun din beculeţe, deasupra ceasului, iar în preajma Crăciunului va fi construit şi podiumul pentru evenimentele ce se vor organiza cu ocazia Sfintelor Sărbători, precum şi a Revelionului.

"Şi anul acesta municipalitatea va organiza în Piaţa Universităţii spectacolul pentru sărbătorirea Revelionului", a spus viceprimarul Capitalei.

Pe lângă ormanentele care vor fi amplasate pe artera cuprinsă între Piaţa Univesităţii şi Piaţa Romană, anul acesta Bucureştiul va avea cel mai înalt Brad de Crăciun din Europa, un pom gigant care va lumina Piaţa Unirii, cu două milioane de becuri, pe toată durata sărbătorilor. Ultimul etaj, steaua de 3,5 metri înălţime, şi cele peste 2 milioane de beculeţe ce vor împodobi bradul într-o scenografie unică, vor fi amplasate până la 1 decembrie.

În zona unde este amplasat bradul vor fi organizate evenimente şi spectacole care celebrează oraşul Bucureşti şi spiritul Crăciunului, printre care şi Târgul de Crăciun, care va fi organizat anul acesta în zona Unirii, precum şi în Piaţa Universităţii, acesta din urmă nefiind aprobat până luni.

Bradul amplasat în Piaţa Unirii rodul unui parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti şi dăruit de către Banca Millennium oraşului Bucureşti. Este pentru prima oară când bucureştenii beneficiază de o astfel de atracţie, proiecte similare fiind dezvoltate cu succes în oraşe precum Lisabona şi Varşovia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici