Primăria Capitalei va angaja 230 de cadre medicale în şcolile din Bucureşti

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat marţi, la comandamentul pentru pregătirea noului an şcolar, că au fost obţinute fondurile necesare pentru asigurarea salariilor a 230 de medici şi asistenţi din cabinetele unităţilor de învăţământ.

170 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei va angaja 230 de cadre medicale în şcolile din Bucureşti

Primăria Capitalei va angaja 230 de cadre medicale în şcolile din Bucureşti

„Este primul an în care Capitala a obţinut sprijin de la Guvern prin Ministerele de Finanţe şi Sănătăţii. Le mulţumesc pe această cale miniştrilor pentru faptul că am obţinut buget pentru cei 230 de medici şi asistenţi de la medicina şcolară pentru unităţile de învăţământ din Capitală. De un an de zile am bătut la porţile Guvernului, am discutat cu toţi foştii miniştri şi prim-miniştrii, de un an şi câteva luni, de când sunt primar general, şi nu am reuşit rezolvarea acestei probleme decât acum”, a spus Firea, în cadrul comandamentului care a avut loc marţi.

Edilul a specificat că, în multe şcoli există cabinete medicale, dar nu exista şi personal specializat.

„Cu câteva zile în urmă, bugetul destinat angajării medicilor şi asistenţilor pentru cabinetele de medicină şcolară din ţară a rezolvat o problemă foarte gravă. Începe din nou anul şcolar, iar noi aveam, în unităţile de învăţământ, cabinete şcolare, dar fără medici şi asistenţi în totalitatea lor, ceea ce era un minus foarte mare”, a mai declarat primarul Gabriela Firea.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici