Primăria Capitalei vrea să construiască o NOUĂ sală polivalentă în Bucureşti. Unde va fi ridicată construcţia

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a anunţat, marţi, că va demara construcţia unei noi săli polivalente în Bucureşti, lângă Arena Naţională. De asemenea, PMB vrea să construiască 16 blocuri pentru locuinţe sociale.

2862 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei vrea să construiască o NOUĂ sală polivalentă în Bucureşti. Unde va fi ridicată construcţia

Primăria Capitalei vrea să construiască o NOUĂ sală polivalentă în Bucureşti. Unde va fi ridicată construcţia

„Primarul General, Gabriela Firea, a avut astăzi, la sediul Municipalităţii, o întâlnire de lucru cu membrii echipei multidisciplinare din cadrul Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă, care lucrează în prezent la o serie de proiecte prin care sunt concretizate planurile de dezvoltare ale Municipalităţii. În cadrul întrevederii, au fost prezentate conceptele a două proiecte: o nouă sală polivalentă şi un ansamblu de locuinţe sociale şi de serviciu. Discuţiile au vizat, totodată, şi etapele care vor fi parcurse pentru construirea unei filarmonici în Capitală, la standarde internaţionale, a spitalului metropolitan cu o capacitate de 1.200 de paturi şi a celor douăspitale zonale din sectoarele 3 şi 6, cu câte 300 de paturi fiecare”, se arată într-un comunicat PMB.

Potrivit sursei citate, ansamblul pentru locuinţe sociale, realizat pe 6 hectare, va beneficia de arhitectură sustenabilă, ecologică, de contorizare individuală pentru apă şi gaze şi de soluţii tehnice pentru economia de energie şi utilizarea sustenabilă a resurselor.

„Noua sală polivalentă, de 15.000 de locuri, va fi edificată pe terenul situat lângă Arena Naţională, pe Bulevardul Basarabia, pe suprafaţa de 43.000 mp. Arena se va desfaşura pe două niveluri principale, pe şapte etaje, aria construită fiind de 17.000 mp, iar aria construită desfăşurată de 60.000 mp. Complexul va dispune de o piscină olimpică şi o piscină competiţională pentru sărituri ce poate găzdui 1.000 de spectatori. Conceptul propus este unul integrat, cu centru de recuperare şi de antrenament, spaţii administrative, tehnice şi comerciale, săli de conferinţă. Sala va integra multiple tipuri de sport, pentru compeţitii de nivel internaţional: handbal, baschet, volei, tenis, gimnastică, dar va putea fi folosita şi pentru concerte”, se mai arată în comunicatul Primăriei Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici