Primăria Craiova a cheltuit un milion de euro pentru becuri de Crăciun

Camera de Conturi Dolj sesizează "abateri semnificative" de la respectarea legii în cazul achiziţiei, de către Primăria Craiova, a unui sistem de iluminat festiv pentru Crăciun şi Paşti, la un preţ de un milion de euro.

109 afișări
Imaginea articolului Primăria Craiova a cheltuit un milion de euro pentru becuri de Crăciun

Primăria Craiova a cheltuit un milion de euro pentru becuri de Crăciun (Imagine: Adriana Neagoe/Arhiva Mediafax Foto)

Camera de Conturi Dolj a sesizat, în august 2010, Agenţia Naţională de Monitorizare şi Reglementare a Achiziţiilor Publice în cazul achiziţiei de către Primăria Craiova, în 2009, a unui sistem de "iluminat festiv", arătând că estimarea valorii acestui produs s-a făcut "exclusiv" pe baza preţurilor practicate de firma care şi-a adjudecat licitaţia, fără ca municipalitatea să analizeze şi preţurile pe aceleaşi produse ale altor societăţi.

Potrivit actului de control al Camerei de Conturi Dolj, municipalitatea craioveană nu a estimat valoarea contractului de achiziţie publică şi nu a întocmit caietul de sarcini pentru achiziţionarea sistemului de iluminatul festiv, care a fost contractată cu firma MK ILUMINATIONS.

"S-a constatat că în nota de fundamentare întocmită de Direcţia Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Craiova s-a înscris o valoare de 5.300.000 lei, fără ca aceasta să fie însoţită de calcule sau obţiunile avute în vedere pentru susţinerea valorii estimate", se arată în raportul de control al Camerei de Conturi Dolj.

Conform sursei citate, estimarea valorii contractului de achiziţie a sistemului de iluminat s-a făcut "exclusiv" pe baza preţurilor practicate de firma care şi-a adjudecat licitaţia, SC MK ILUMINATIONS din Hunedoara.

De asemenea, caracteristicile tehnice ale produselor din lista de preţuri a firmei MK ILUMINATIONS sunt "identice cu cele înscrise în caietul de sarcini" întocmit de Primăria Craiova.

"Din cele prezentate rezultă că Primăria municipiului Craiova, pentru a estima valoarea contractului de achiziţie publică, a ţinut cont numai de preţurile practicate de firma MK ILUMINATIONS, fără a analiza şi preţurile practicate, pentru aceleaşi produse, de alte societăţi", se mai arată în actul de control.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici