Primăria dintr-o localitate din Gorj vrea stadion de 1,6 milioane de euro pentru echipa din liga a IV-a, cu bani de la CNI. Explicaţia primarului

Primăria din oraşul Rovinari, judeţul Gorj, vrea să construască un stadion de Liga a II-a, cu peste 1,6 milioane de euro, bani de la CNI, deşi echipa din localitate este în Liga a IV-a. Primarul speră să vină să joace alte echipe din judeţ, dar un consilier local crede că altele sunt priorităţile.

1578 afișări
Imaginea articolului Primăria dintr-o localitate din Gorj vrea stadion de 1,6 milioane de euro pentru echipa din liga a IV-a, cu bani de la CNI. Explicaţia primarului

Primăria dintr-o localitate din Gorj vrea stadion de 1,6 milioane de euro pentru echipa din liga a IV-a

Reprezentanţii Primăriei Rovinari vor să investească 1,6 milioane de euro într-un stadion modern, de Liga a II-a, cu bani de la Compania Naţională de Investiţii.

Primarul Robert Filip recunoaşte că echipa din oraş este în Liga a IV-a, însă este convins că, după finalizarea lucrărilor, va găsi alte formaţii din judeţ care să joace pe noua arenă.

„Stadionul va fi unde este baza sportivă din Rovinari, în jurul bazei sportive. Baza o păstrăm pentru că este o bază foarte bună, în care s-au investit peste 400.000 de euro în trecut, păstrăm baza şi în jurul ei va fi stadionul cu locuri de parcare, săli de recuperare, de mese, vestiare, de ce au nevoie sportivii. Va arăta ca un stadion modern de Liga a II-a, de asta ne şi chinuim să ne autorizăm pentru Liga a II-a. Nu cred că nu vom găsi echipă să joace, pentru că în momentul de faţă sunt echipe în judeţ care se ceartă să joace la Târgu-Jiu şi cărora, cu siguranţă, le vom putea oferi sprijin ca să vină să joace la Rovinari”, a spus Robert Filip.

Acesta susţine că, în cel mult două săptămâni, ar putea să înceapă procedura de licitaţie a noului stadion.

„În momentul de faţă suntem în stadiul de proiect tehnic. În maximum două săptămâni va fi gata proiectul tehnic, după care depunem actele la CNI, ca să se ţină procedura de licitaţie. Costurile vor fi suportate de către CNI, cu o mică contribuţie din partea primăriei. Valoarea e posibil să ajungă undeva la 1.600.000 de euro, e un stadion care va fi autorizat pentru Liga a II-a”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Robert Filip, primarul oraşului Rovinari.

Consilierul local Laurenţiu Chivu susţine că nu înţelege ce rost are investiţia, dacă nu există echipă de Liga a II-a în oraş.

„Mi se pare o mare utopie. Oraşul Rovinari are priorităţi mult mai mari, cum ar fi subsolurile, anveloparea blocurilor, acoperişul, dotarea spitalului, şcolile, grădiniţele. În oraşul Rovinari stadion avem, noi avem echipă de Liga a IV-a, ce să facem cu acel stadion? Să-l ţinem muzeu, doar pentru a veni o altă echipă din Liga a II-a să joace din când în când acolo?”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Laurenţiu Chivu.

Stadionul va avea peste 2.000 de locuri, nocturnă, vestiare, două tribune pricipale şi săli de pregătire fizică.

Foto: Pixabay

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici