Primăria Galaţi a anunţat că bursele elevilor se vor tripla. Care este suma

  • Primăria Galaţi anunţă că va majora bursele elevilor de la şcolile din oraş.
  • Unele burse se vor dubla, dar altele se vor tripla, susţine municipalitatea.
  • Noile burse vor fi plătite începând din primăvară, după aprobarea lor de Consiliul Local.
3224 afișări
Imaginea articolului Primăria Galaţi a anunţat că bursele elevilor se vor tripla. Care este suma

Primăria Galaţi a anunţat că bursele elevilor se vor tripla. Care este suma

Elevii gălăţeni vor primi burse duble şi chiar aproape triple. Primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a anunţat că bursa lunară de merit va creşte în funcţie de notele elevilor.

„Copiii merită toată susţinerea. De aceea, vom dubla şi chiar aproape tripla bursele pentru elevi. Bursa lunară de merit pentru elevii cu medii între 8,50 şi 9,50 va fi de 100 lei, în condiţiile în care acum valoarea bursei este de 57 de lei, creşterea fiind de 75%. Mai mult, pentru încurajarea performanţei aproape se va tripla valoarea bursei cuvenite elevilor cu medii de peste 9,50. Ei vor primi o bursă de excelenţă de 150 de lei lunar, în condiţiile în care până acum primeau tot 57 de lei, rezultând o creştere de 163%”, a anunţat primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, pe Facebook.

Totodată, vor creşte bursa socială şi bursa de studiu.

„Se dublează şi bursa socială şi bursa de studiu de la 50 de lei la 100 de lei, creşterea fiind de 100%. Bursa de performanţă acordată elevilor olimpici va creşte cu 16% de la 215 lei la 250 de lei lunar”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Propunerea primarului va fi supusă votului la următoarea şedinţă a Consiliului Local.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici