Primăria Iaşi va cumpăra 40 de autobuze second-hand. Cât vor costa şi pe unde vor circula

Primăria Iaşi va cumpăra 40 de autobuze second-hand, care vor fi puse în circulaţie pe traseele tramvaielor unde vor fi deschise şantiere pentru modernizarea căii de rulare, municipalitatea alocând în acest sens 3,3 milioane de lei fără TVA.

280 afișări
Imaginea articolului Primăria Iaşi va cumpăra 40 de autobuze second-hand. Cât vor costa şi pe unde vor circula

Primăria Iaşi va cumpăra 40 de autobuze second-hand. Cât vor costa şi pe unde vor circula (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Licitaţia pentru achiziţionarea celor 40 de autobuze second-hand este programată pentru 26 septembrie, fondurile necesare cumpărării mijloacelor de transport fiind suportate de către Primăria Iaşi.

Municipalitatea solicită firmelor care se vor înscrie la licitaţie ca autobuzele să fie fabricate după anul 1998, să aibă motor turbo-diesel, iar capacitatea să fie de 80 de persoane.

Totodată, primăria ieşeană cere ca "mijloacele de transport să fie dotate cu instalaţie de aer condiţionat, minim în cabina şoferului".

Licitaţia va fi coordonată de o comisie de evaluare a ofertelor înfiinţată la nivelul Primăriei, preşedinte al comisiei fiind desemnat actualul director tehnic al instituţiei, Dumitru Tomorug.

Câştigătorul licitaţiei are obligaţia să aducă autobuzele la Iaşi în termen de 30 de zile după semnarea contractului.

Cele 40 de autobuze, pentru achiziţionarea cărora municipalitatea a alocat suma de 3,3 milioane de lei fără TVA, vor fi puse în circulaţie pe traseele tramvaielor unde vor fi deschise şantiere pentru înlocuirea căii de rulare.

Anul trecut, Primăria Iaşi a mai achiziţionat 20 de autobuze second-hand, valoarea contractului ridicându-se la 1,5 milioane de lei.

Câştigătorul licitaţiei a fost o firmă din Bârlad, judeţul Vaslui, care avea sediul într-un apartament şi cifră de afaceri zero, presa ieşeană semnalând faptul că autobuzele respective au fost cumpărate la suprapreţ.

Contractul aferent proiectului din fonduri europene "Modernizarea reţelei de linii de tramvai în polul de creştere" a fost semnat, vineri, la Primăria Iaşi, firmele câştigătoare ale licitaţiei fiind Mari Vlila SRL Bucureşti, Conest SA Iaşi şi Grădinariu Import Export SRL Bucureşti.

"Lungimea liniilor de tramvai ce urmează a fi reabilitate este de 9,96 kilometri cale simplă, iar suprafaţa spaţiilor verzi ce vor fi reabilitate este de 15.010 metri pătraţi. De asemenea, vor fi amenajate zece peroane şi vor fi instalate zece staţii", a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Edilul ieşean a mai spus că semnarea acestui contract reprezintă "un moment important care consolidează poziţia fruntaşă a Iaşiului în atragerea fondurilor europene".

"După definitivarea acestui proiect, 80 la sută din reţeaua de tramvaie din Iaşi va fi complet modernizată. De asemenea, va fi aplicată o soluţie tehnică de ultimă generaţie, care oferă o stabilitate căii de rulare şi o durată de viaţă foarte mare", a adăugat primarul Gheorghe Nichita.

Valoarea contractului este de 47.442.859 lei, fără T.V.A.

Traseul pe care va fi modernizată calea de rulare este cuprins între bulevardul Nicolae Iorga, bulevardul Primăverii, Calea Chişinăului şi strada Vasile Lupu.

Lucrările vor începe la mijlocul lunii septembrie, urmând a se interveni pe mai multe tronsoane simultan, şi se vor finaliza în iulie 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici