Primăria Sectorului 3 vrea să organizeze Revelionul într-o clădire fără autorizaţie de securitate la incendiu

Primăria Sectorului 3 vrea să organizeze Revelionul 2024 la Hala Laminor, deşi clădirea nu are autorizaţie de securitate la incendiu, potrivit ISU Bucureşti-Ilfov.

609 afișări
Imaginea articolului Primăria Sectorului 3 vrea să organizeze Revelionul într-o clădire fără autorizaţie de securitate la incendiu

Primăria Sectorului 3 vrea să organizeze Revelionul într-o clădire fără autorizaţie de securitate la incendiu

ISU BIF susţine că „nu a primit, până la acest moment, nicio cerere pentru eliberarea autorizaţiei de securitate la incendiu.”

În plus, pentru organizarea de evenimente în interior, au fost deja aplicate numeroase sancţiuni.

„Întrucât în Hala Laminor au fost desfăşurate evenimente publice, pentru siguranţa participanţilor, inspectorii de prevenire au executat 8 controale, în urma cărora au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 14 amenzi, în cuantum de 420.000 lei. Acestea au vizat atât autoritatea publică locală, reprezentată prin Societatea ALGORITHM CONSTRUCTII S3 S.R.L., cât şi organizatorii de evenimente care au închiriat o parte din spaţiul halei. ISU B-IF a notificat, totodată, autoritatea publică locală, sens in care continuarea funcţionării fără autorizaţie de securitate la incendiu atrage sanctionarea contraventionala, potrivit legii. Astfel de notificări au fost înaintate şi de către structurile cu responsabilitati pe linie de ordine publica, pentru menţinerea climatului optim de siguranţă”, a transmis ISU.

Pompierii mai avertizează că „pentru aplicarea sancţiunii contravenţionale de oprire a funcţionării nu sunt îndeplinite niciunul din criteriile prevăzute de H.G.R. nr 915/2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea stabilităţii elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinătăţi”.

Ca urmare, organizarea unui eveniment de Revelion se va face cu nerespectarea legii, au transmis cei de la ISU.

„Dacă în cadrul acestui obiectiv se va organiza Revelionul 2024, cu participarea publicului, facem menţiunea că această activitate se va desfăşura cu nerespectarea Legii, caz în care răspunderea exclusivă cu privire la această situaţie revine beneficiarului investiţiei, aşa cum prevede art. 57^1 din Legea nr. 307 din 2006. Totodata acest comunicat are rolul de a informa participantii la evenimentul respectiv asupra situatiei de fapt”, a precizat ISU BIF.

Hala Laminor este un obiectiv preluat de Primăria Sector 3 în anul 2014 în vederea restaurării, consolidării şi amenajării acestei hale, localizată în bd. Basarabia nr. 256, sector 3, Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
hală,
autorizaţie,
isu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici