Primăria Timişoara ia un împrumut de 25 milioane euro de la IFC pentru dezvoltarea infrastructurii

IFC, parte a grupului Banca Mondială, acordă Primăriei Timişoara un împrumut în valoare de 112 milioane lei (aproximativ 25 milioane euro) pentru a susţine dezvoltarea infrastructurii municipale şi sociale.

113 afișări
Imaginea articolului Primăria Timişoara ia un împrumut de 25 milioane euro de la IFC pentru dezvoltarea infrastructurii

Primăria Timişoara ia un împrumut de 25 mil. euro de la IFC pentru dezvoltarea infrastructurii (Imagine: Shutterstock)

Împrumutul va ajuta Timişoara să cofinanţeze proiectele care sunt deja susţinute de Uniunea Europeană, printre care se numără îmbunătăţiri în sectoare precum transport, termoficare, reînnoire urbană şi infrastructură socială. Totodată, sprijinul acordat întreprinderilor mici şi mijlocii este destinat modernizării sistemelor şi serviciilor informatice municipale.

"Prin parteneriatul cu IFC suntem mai aproape de finalizarea unor proiecte care vor îmbunătăţi semnificativ vieţile cetăţenilor oraşului Timişoara", a declarat, într-un comunicat, primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Acesta este al doilea împrumut acordat de IFC pentru a susţine, împreună cu Uniunea Europeană, investiţiile în infrastructura din România. Anul trecut, IFC a acordat un împrumut în valoare de 34 milioane lei (aproximativ 7,6 milioane euro) Primăriei Botoşani, în vederea îmbunătăţirii eficienţei energetice a sistemului municipal de termoficare.

"Timişoara va beneficia de o poluare a aerului redusă, de mai multă siguranţă şi mobilitate, de servicii sociale mai bune, în timp ce întreprinderile locale vor beneficia de îmbunătăţiri în ceea ce priveşte infrastructura şi serviciile oferite de municipalitate", a spus Tomasz Telma, directorul IFC pentru Europa şi Asia Centrală.

Timişoara este al treilea oraş ca mărime din România şi principalul centru social, economic şi cultural al părţii de vest a ţării. Economia locală este diversificată, printre principalele sectoare numărându-se sectorul auto, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, logistică, inginerie electrică, sectorul chimic, tipografic şi textil.

IFC este cea mai mare instituţie de dezvoltare globală axată exclusiv pe sectorul privat şi colaborează cu companii din peste 100 de ţări. În anul fiscal 2013, investiţiile IFC au atins un nivel record de aproximativ 25 miliarde dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici