Primăriile de sector, pregătite să lupte cu zăpada

Primăriile sectoarelor 1, 2, 3, 4 şi 6 din Bucureşti au dispus, joi, măsuri de intervenţie pentru îndepărtarea zăpezii şi au pregătit utilajele pentru deszăpezire, în condiţiile în care meteorologii au emis o avertizare Cod galben de ninsori pentru mai multe judeţe şi pentru Capitală.

31 afișări
Imaginea articolului Primăriile de sector, pregătite să lupte cu zăpada

Primăriile de sector, pregătite să lupte cu zăpada (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, Primăria Sectorului 1 a anunţat că, încă de la ora 06.00, utilajele de intervenţie rapidă ale firmei Romprest au fost amplasate în pieţele Victoriei, Universităţii, Romană şi Charles de Gaulle, la intersecţiile bulevardului Dinicu Golescu cu Ştirbei Vodă şi strada Berzei, Titulescu cu Banu Manta, Chitila cu Bucureştii Noi şi Laminorului.

De asemenea, staţionează pentru deszăpezire, utilaje la Arcul de Triumf, în Piaţa Presei Libere şi Piaţa Chibrit, precum şi în staţiile benzinăriilor aflate la intersecţia străzii Chitila cu Bucureştii Noi, pe Caramfil Şerbănescu, precum şi în incinta magazinului Ikea.

Potrivit autorităţilor locale de sector, fiecărui punct fix îi corespund un anumit număr de străzi principale şi secundare, pentru intervenţia de eliberare a arterelor fiind pregătite peste 100 de utilaje şi 600 de muncitori.

În Sectorul 2 al Capitalei, cele aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire ale societăţii Supercom vor interveni pentru îndepărtarea zăpezii de pe arterele principale concomitent cu străzile secundare.

Totodată, se va acţiona la intrarea în instituţiile publice, şcoli, grădiniţe, precum şi unităţi sanitare. Pentru preluarea sesizărilor legate de problemele privind ninsoarea, cetăţenii pot suna la numerele de telefon 0800.800.386 sau 021.252.77.12 precum şi 9654.

În Sectorul 3 al Capitalei, peste 30 de utilaje şi 200 de muncitori acţionează pentru combaterea efectelor ninsorii. Potrivit autorităţii locale de sector, acţiunile de deszăpezire sunt derulate în conformitate cu prevederile programului de deszăpezire aprobat iniţial. Astfel, pentru prevenirea poleiului este împrăştiată soluţie de clorură de calciu, utilajele de pluguire intervenind dacă stratul de zăpadă depus depăşeşte 10 centimetri, cele de patrulare fiind deja prezente pe arterele din sector. Eventualele probleme pot fi sesizate la numerele de telefon 9854, 9640 precum şi 021.346.75.25.

În Sectorul 4 al Capitalei, Administraţia Domeniului Public a început intervenţia pe arterele secundare cu 43 de utilaje, dintre care 10 pentru împrăştierea materialului antiderapant, 15 tractoare, 7 autobasculante cu pluguri şi 11 utilaje pentru căratul zăpezii.

Potrivit autorităţii locale de sector, 26 de utilaje aparţinând societăţii REBU şi 200 de muncitori acţionează pentru împrăştierea soluţiei antiderapante.

Şi în Sectorul 6 al Capitalei, au fost mobilizate, începând de dimineaţă, 65 de utilaje de deszăpezire aparţinând societăţii Urban precum şi 14 cisterne care împrăştie soluţie ecotau pentru prevenirea îngheţului.

Totodată, au fost scoase pe arterele principale şi secundare 38 de pluguri, 5 încărcătoare de zăpadă, la intervenţii participând 200 de muncitori de la Administraţia Domeniului Public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici