Primăriile nu mai oficiază căsătorii în weekend

Câteva Oficii de Stare Civilă din Capitală au decis să nu mai oficieze cununiile civile sâmbăta sau duminica din cauză că nu mai primesc bani pentru orele suplimentare lucrate, informează Ziarul Financiar.

1426 afișări
Imaginea articolului Primăriile nu mai oficiază căsătorii în weekend

Primăriile nu mai oficiază căsătorii în weekend (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"Stabilisem iniţial cununia civilă sâmbătă, pe 10 aprilie, dar când am sunat la Primăria Sectorului 3 pentru programare, mi s-a spus că nu mai sunt obligaţi să vină la serviciu în weekend pentru că nu sunt plătiţi pentru asta. Mi-au dat de înţeles că se poate organiza evenimentul doar dacă se strâng mai mult de 10 cupluri", spune Mihaela Voinea, o tânără de 25 de ani care urmează să se căsătorească în această primăvară.

"Daca vreţi să vă cununaţi pe 10 aprilie, vă înscrieţi pe 29 martie, dar vă vom anunţa noi dacă se mai strâng cupluri, pentru că nu are rost să venim la serviciu pentru doua-trei cununii. Potrivit noii legi a salarizării nu mai suntem plătiţi pentru orele suplimentare şi deci nici obligaţi să venim în zilele libere", raspunde un reprezentant al Oficiului Stării Civile al Sectorului 3 la socilitarea unei astfel de programări.

Citeşte mai multe despre căsătoriile în week-end pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici