Primarul Andrei Chiliman, la DNA, în dosarul lui Dan Diaconescu

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, s-a prezentat, vineri, la DNA în dosarul în care Dan Diaconescu este cercetat pentru şantaj, edilul venind însoţit de un avocat.

34 afișări
Imaginea articolului Primarul Andrei Chiliman, la DNA, în dosarul lui Dan Diaconescu

Primarul Andrei Chiliman, la DNA, în dosarul lui Dan Diaconescu (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

În 24 iunie, la DNA a fost şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, acesta dând o declaraţie de martor în dosarul lui Dan Diaconescu.

Sorin Oprescu a spus, la ieşirea din sediul DNA, că a fost întrebat de procurori în legătură cu o referire făcută de Dan Diaconescu într-o discuţie telefonică, în care patronul OTV era întrebat de interlocutor dacă "a vorbit cu primarul".

"Ei bine, uite că nu sunt eu primarul", a declarat Sorin Oprescu, precizând că în mod categoric nu despre el este vorba în acea interceptare.

Unul dintre avocaţii lui Diaconescu, aflat în faţa DNA la momentul sosirii primarului general, a explicat că, la un moment dat, într-o discuţie telefonică interceptată, Dan Diaconescu ar fi fost întrebat de interlocutor "dacă a vorbit cu primarul".

Avocatul a arătat că ulterior, atunci când l-au audiat pe Diaconescu, procurorii i-au cerut să precizeze cu claritate despre ce primar ar fi fost vorba în acea discuţie şi dacă acesta nu era cumva primarul din Zărand, Ion Moţ.

Dan Diaconescu le-ar fi spus atunci procurorilor că el nu a vorbit niciodată cu Ion Moţ şi că, în schimb, putea fi vorba fie de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, fie de Marian Vanghelie sau de Andrei Chiliman, edili pe care el i-a avut invitaţi în diverse emisiuni.

Dan Diaconescu şi Doru Pârv au fost arestaţi preventiv, în 23 iunie, de instanţa Judecătoriei Sectorului 1, sub acuzaţia de şantajare a primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ.

În urmă cu o săptămână, tribunalul Bucureşti a decis eliberarea lui Diaconescu, dar menţinerea în arest a lui Doru Pârv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici