Primarul Capitalei discută joi cu reprezentanţii taximetriştilor

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că se întâlneşte, joi, cu reprezentanţii taximetriştilor pentru a discuta nemulţumirile acestora privind licenţele de taximetrie.

19 afișări
Imaginea articolului Primarul Capitalei discută joi cu reprezentanţii taximetriştilor

Primarul Capitalei discută joi cu reprezentanţii taximetriştilor (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Reprezentanţii municipalităţii susţin că la protestul spontan de miercuri din faţa Primăriei Capitalei au participat aproximativ 50 de taximetrişti, şi nu 300 aşa cum susţine preşedintele Federaţiei Naţionale a Şoferilor din România.

Taximetriştii au încheiat protestul spontan de la Primăria Capitalei după ce primarul general al Capitalei i-a invitat joi la discuţii.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Şoferilor din România, Victor Stan, a declarat, pentru MEDIAFAX, că reprezentanţii taximetriştilor se vor prezenta, joi, la ora 11.00, la întâlnirea cu primarul Sorin Oprescu şi vor cere ca licenţele care nu sunt folosite de către firme să fie retrase şi date taximetriştilor independenţi.

"Direcţiile de transport din Primăria Capitalei trebuie să inventarieze şi să verifice dacă toate licenţele date de municipalitate sunt active, sunt în circulaţie, pentru că există firme care au luat licenţe, dar nu au şoferi. În acest caz ele trebuie retrase şi date taximetriştilor independenţi", a precizat Victor Stan.

Taximetriştii s-au adunat, miercuri dimineaţă, în faţa Primăriei Capitalei, cerând primarului Sorin Oprescu să îi primească la discuţii pentru a rezolva problema autorizaţiilor de taximetrie.

Liderul Federaţiei Naţionale a Şoferilor din România a declarat că la protestul spontan de la Primăria Capitalei au participat aproximativ 300 de taximetrişti. Victor Stan a precizat că problema autorizaţiilor de taximetrie este amânată de autorităţile locale, astfel că îi cer primarului general să discute cu reprezentanţii taximetriştilor pentru a găsi o rezolvare urgentă a cererilor lor.

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a început, în urmă cu o lună, verificarea dosarelor taximetriştilor de pe listele de aşteptare, potrivit prevederilor articolului 22, alineatul 5 din Ordinul Ministerului de Interne şi Reformei Administrative 356/2007, care prevede că pe listele de aşteptare nu mai rămân înscrişi decât transportatorii autorizaţi.

Municipalitatea anunţa că listele cu cei înscrişi vor fi afişate la intrările instituţiei Primăriei Capitalei, precum şi la sediul Centrului de Informare al municipalităţii, în fiecare zi urmând a fi verificate câte 10 dosare, în ordinea crescătoare a numărului de înregistrare eliberat de Registratura PMB.

În luna iulie, în urma unei întâlniri cu reprezentanţii Camerei Naţionale a Taximetriştilor din Bucureşti şi România, primarul general Sorin Oprescu a decis înfiinţarea unei Comisii de Dialog Social care să inventarieze problemele taximetriştilor şi să găsească soluţii pentru rezolvarea lor.

În 9 aprilie, 70 de taximetrişti independenţi au intrat în greva foamei în faţa sediului Primăriei Capitalei, cerând autorităţilor municipale să le acorde lor autorizaţiile care au rămas de la firmele care lucrau cu parc închiriat de maşini, dar care nu au reuşit să-şi cumpere maşini proprietate personală până la data prevăzută de lege.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici